“Un pressupost ajustat i compromés amb les famílies i polítiques socials per a 2013”

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 28 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

El Ple de l’Ajuntament de Morella debat aquest divendres un pressupost per a l’any 2013 que ascendix a 2,79 milions d’euros, un 5,6% inferior al del present exercici degut a la reducció d’ingressos. Estos comptes austers incrementen tres partides respecte al de 2012: l’ajuda a les famílies, les inversions i les depeses financeres, derivades del pla de pagament a proveïdors. El 70% del pressupost per a 2013 anirà destinat a polítiques socials.

El regidor d’hisenda, Amadeu Bordàs, afirma que “en estos moments tan difícils, és fonamental ajudar les famílies, que són les que més estan patint esta crisi econòmica”. Per això, les partides de despesa social augmenten, degut a que el consistori prioritzarà serveis com el Centre de Dia, el banc de llibres, l’Escola Municipal de Música, l’Escola Infantil, el Casal Jove, el Centre Jove, la Biblioteca o les ajudes per als més majors. A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella es va a fer càrrec del servei de teleassistència, després de la renúncia a costejar-ho de la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

L’edil morellà també destaca que “una de les prioritats del nou pressupost és continuar mantenint els serveis municipals de qualitat que estem oferint, recolzar l’economia local i, per això, mantindre els llocs de treball”.

El regidor delegat d’hisenda també lamenta que una altra partida que s’incrementa és la del pagament d’interessos bancaris. Enguany, l’Ajuntament de Morella es va adherir al pla de pagament de proveïdors, que suposa prop de 100.000 euros d’interessos anuals. Amadeu Bordàs critica que “la Generalitat no ens pague els més de 1,5 milions d’euros que deu a l’Ajuntament de Morella, perquè si haguera saldat este deute, ara els veïns i veïnes de Morella no haurien de pagar estos interessos”.

Una altra de les partides que s’ha incrementat i que suposa el 10% del pressupost és la d’inversions. Bordàs explica que “no és moment de fer grans inversions, però sí de millorar alguns serveis i de fer xicotetes actuacions que milloren les nostres infraestructures i les inversions que s’han fet en els últims anys”. En este sentit assenyala que es realitzaran accions d’este tipus a Morella, Xiva, Ortells i la Pobleta. Per exemple, en la primera es millorarà la Xarxa de Museus, el castell i les muralles o es realitzarà una zona d’esplai i jocs en el passeig de l’Albereda.

També cal assenyalar que una de les partides que es reduïx és la de les despeses ordinaris. És a dir, esta cau un 9% per cent degut als estalvis en gastos com a lloguers de vehicles, magatzems, enllumenat públic, contractació de productes de neteja, telefonia…

Finalment el regidor d’hisenda conclou que “hem de realitzar un gran esforç en la gestió, però sempre amb les prioritats clares: recolzar les famílies, mantindre els llocs de treball i continuar oferint uns serveis de qualitat”. Els pressuposts de Morella per a 2013 s’han aprovat amb sis vots favorables, del grup municipal socialista i els quatre vots en contra dels populars.

Més informació: |