Lola Salmerón: “La vida té molt de màgia”

comarquesnord.cat . Valderrobres . dissabte 29 de desembre de 2012 .
Etiquetes:

El passat dissabte dia 29 de desembre, la Llibreria Serret de Valderrobres va acollir la presentació de ‘La Fábula de la Montaña Mágica’, l’últim llibre de l’escriptora Lola Salmerón. Des de primera hora del matí, van ser molts els lectors que es van apropar fins l’establiment matarranyenc per a xerrar en l’autora i emportar-se un exemplar firmat d’aquesta obra.

‘La Fàbula de la Montaña Mágica’ és una obra que porta al lector fins un món d’aventures, de sentiments, de sensacions. Un espai on la natura torna a ser un vent viu que ens envolta i que interactua amb tots els éssers vius. Les aventures d’un grup de nois i noies són l’excusa per a transmetre aquesta visió del medi ambient i també una sèrie de valors moltes vegades oblidats en l’actual societat. “Tot i que és un llibre per a xiquets, també pot ser interessant per a aquells adults que vulguin saber com educar als xiquets en certs valors”, va explicar Salmerón, que va voler destacar que “a mi m’agrada molt la natura i durant els meus passejos, per la muntanya de Santa Bàrbara un dia vaig pensar que tot aquell indret era màgic, que hi podien perfectament viure les fades… I així va sorgir la idea de realitzar este llibre”. En la mateixa línia, Salmerón, actualment resident al municipi d’Horta de Sant Joan, va afirmar que “el meu avi va nàixer aquí, tinc les arrels aquí, he anat venint tota la vida i ara fa tres anys que estic aquí… Crec que aquest entorn, d’una manera o altra, m’ha inspirat”

Així, els racons i raconets d’Horta de Sant Joan i els seus voltants, són molt presents a l’obra per la qual cosa, “ja abans de editar-lo, i en tot el moviment que hi ha per les xarxes socials, a molta gent d’Horta li fa gràcia” i “estic segura que els agradarà la manera en què he plasmat el territori perquè ho he fet en molt d’amor i de carinyo”, va defensar l’escriptora.

En relació a l’edició de ‘La Fábula de la Montaña Mágica’ s’ha de destacar que ha sigut realitzada per la pròpia autora amb la col•laboració d’uns amics empresaris que han apostat per la seua obra. A més, també s’ha d’assenyalar que l’obra també té un caire solidari perquè de cada exemplar venut es destina un euro a Càritas. “Jo sóc educadora social i em considero molt solidària. I també els amics que m’han ajudat en l’edició tenien ganes d’ajudar a la gent d’una o altra manera. Per això vam decidir donar un euro per cada llibre venut”, va explicar Salmerón.

Finalment, cal dir que tot i que aquesta última publicació té un to casi infantil o juvenil, l’obra de Salmerón es caracteritza per abordar temes de caràcter social. “La veritat és que quan penso en escriure sempre penso en aportar un missatge, i ja m’he adonat que aquesta serà la meua línia, parlar de les injustícies que viu la gent”, va explicar l’escriptora, que també va destacar que “estic treballant en molts projectes. De fet, després d’aquest impàs que ha suposat ‘La Fábula de la Montaña Mágica’, ja estic treballant en un llibre que parla sobre les dificultats que es troben les dones separades o solteres amb fills”.

Més informació: