Més de 600 persones vibren en l’emotiu comiat d’Al Tall

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 29 de desembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Al Tall es va acomiadar el dissabte de la comarca dels Ports i de la província de Castelló amb un vibrant concert a Morella. Més de 600 persones es van reunir en l’Espai Firal per a gaudir per última vegada de l’emblemàtic grup en un esdeveniment impulsat des de la Comissió organitzadora del XXXV Aplec dels Ports i el consistori del municipi. Vicent Torrent, una de les veus d’Al Tall, va tenir paraules d’emoció cap a la comarca i la seua gent, mostrant tot l’afecte del grup cap a una terra on ha actuat nombroses vegades. Fins i tot, en el passat Aplec a Forcall van estrenar una cançó dedicada a la festa comarcal per excel·lència.

Gent de totes les edats no es van perdre l’emotiu concert. Primer, bona part del públic, asseguts en cadires. En la part final, coincidint en les peces més animades del grup, alçant-se i ballant al so de les lletres i la música. No van faltar en l’última actuació les cançons més conegudes, com el Tio Canya en la seua faixa morellana, No en volem cap, 8-9-10, Lladres, Xavier el Coixo, El Cant dels Maulets, A Sant Joan, Cançó de la llum o el Cant de l’Aplec que va obrir l’actuació. La darrera cançó va ser La Muixeranga amb un espectacular solo de dolçaina.

Un concert memorable que tenia un encant especial com el propi grup apuntava en un fullet que es va repartir a l’entrada. “Hem preparat amb il·lusió este concert i us deixem les nostres cançons; amb elles, sempre ens tindreu entre vosaltres. Morella i Els Ports. Els Ports i Morella. Gràcies a vosaltres hem mantingut viva, al llarg de 38 anys, la flama i la passió pel país. Us estimem”. El grup liderat per Vicent Torrent va anunciar el passat 19 d’octubre la seua retirada i sempre ha tingut una gran vinculació a la comarca dels Ports i ha oferit nombrosos concerts. A la ciutat de Morella han actuat des de fa dècades i, inclús, han participat en algunes mostres culturals, com l’exposició que feia un recorregut pels seus trenta-cinc anys d’història. Amb el concert de Morella, este grup també iniciava la seua última gira, baix el lema “Al Tall, per sempre”.

La vetllada del primer Pro-Aplec es va completar amb les actuacions de Skandinat, El Jabalí de Fausto i Dj Ado.

. Vídeo . “Al Tall” s’acomiada dels Ports davant 600 espectadors

Més informació: | |