El Govern aboga per la eliminació de les Mancomunitats

comarquesnord.cat . Madrid . dimecres, 2 de gener de 2013 .
Etiquetes: ,

L’executiu central busque un acord amb el principal partit de l’oposició sobre la reforma d’entitats locals. Una reforma que el Govern pretén tancar en les primeres setmanes d’aquest 2013 . Una de les qüestions que planteja el Govern de Mariano Rajoy és la eliminació de les més de 1000 mancomunitats.

El PSOE, per la seva part no està disposat a recolzar aquesta mesura sense una avaluació de cadascuna, ja que afirma que moltes acompleixen la seva funció per compartir serveis. El plantejament de l’executiu també passa per donar més competències a les Diputacions, i limitar les dels pobles més menuts.

El secretari federal de Ciutats i Política Municipal del PSOE, Gaspar Zarrías considera que “a dia d’avui aquest acord està molt molt llunyà”. des del seu punt de vista, comparteixen “la racionalitat de les retribucions dels electes locals”- tant alcaldes com a regidors- “però no coincidim per exemple en el paper que se’ls vol donar a les diputacions provincials, ni amb l’eliminació automàtica de les mancomunitats”.

Més informació: |