Entesa lamenta que el projecte de l’abocador es caigui dels pressupostos

comarquesnord.cat . Calaceit . dimecres 2 de gener de 2013 .
Etiquetes:

Amb l’entrada d’un nou any, entra també un nou exercici polític. I precisament, inicis d’any és un bon moment per a fer balanç, tant de les coses positives com de les coses que queda per fer. Precisament, en l’últim ple municipal de Calaceit es van tractar els Pressupostos (i que es van aprovar amb els vots del PP i l’abstenció de PSOE i Entesa), on el regidor Paulí Fontoba es va queixar de l’eliminació d’una partida destinada a l’escombrera municipal. Al seu entendre, és un problema important al que cal buscar-li una solució urgent.

Precisament, a la sortida del ple municipal, el regidor d’Entesa per Calaceit va defensar que “quan estàvem al govern vam preparar un projecte que fomentés el reciclatge i que ho ballés tot”. Fontoba va recordar que Calaceit “està demostrant una mica d’incivisme quan tirem la brossa per on volem, i estem convertint el terme en un autèntic abocador”. El regidor d’Entesa va considerar que tirar la brossa i no potenciar el reciclatge “és una cosa que no es pot tolerar en una societat avançada com la nostra”, i va afegir que “això s’ha de tallar i buscar solucions”.

Paulí Fontoba va fonamentar la queixa, i va defensar que la partida d’un problema que “s’ha de resoldre s’ha tret del pressupost, posposant-se un o dos anys en funció de quan torni a entrar als pressupostos”. Al seu entendre, “sempre toquen coses que són delicades i que també s’han de tindre en compte”. Si a curt termini no es poden buscar fórmules de bona gestió de l’abocador municipal, des d’Entesa van considerar que l’ajuntament hauria d’actuar mitjançant altres mecanismes. I sobretot, “que faiguen el favor de netejar la zona”, va sentenciar Fontoba.

Més informació: