El Pressupost de 2013 cobreix les necessitats socials des dels més menuts als majors

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 3 de gener de 2012 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor d’hisenda, Amadeu Bordàs, han comparegut en roda de premsa per a explicar amb deteniment el pressupost municipal per al 2013, que van ser aprovats en sessió plenària el passat divendres. Estos comptes ascendixen a 2,8 milions d’euros i destaca que es destinarà més del 70% del mateix a polítiques socials. Els comptes garantixen les necessitats socials de la població morellana, des dels més xicotets als més majors. Amb estos pressupostos es cobrixen serveis com l’Escola Infantil gratuïta, l’Escola Municipal de Música, el Centre Jove, el Centre de Dia, el banc de llibres o la teleassistència.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “hem elaborat un pressupost realista, ajustat i rigorós, que pivota en les línies mestres de manteniment del treball, en un millor aprofitament dels serveis de l’Ajuntament i en el suport a la gent del carrer, amb les polítiques d’ajuda a les famílies i benestar social”. En este sentit, destaca que “Morella és una ciutat referent en l’oferta de serveis socials, que comprenen des de la infància fins als més majors”. Per això, les partides de despesa social augmenten, degut a que el consistori prioritzarà la subvenció a famílies de la Llei de la Dependència (augmenta un 140%), el Centre de Dia (+15%), el banc de llibres (+12%) o les ajudes per als més majors (+40%). Per això, Ripollés explica que “a pesar de les dificultats que ens vénen de fora i de la situació econòmica, des de l’Ajuntament hem de plantar cara amb decisions valentes per a continuar sent referents en serveis d’ajuda a les famílies, com l’escola infantil gratuïta o la teleassistència”.

Per la seua banda, el regidor d’hisenda, Amadeu Bordàs, apuntava que “venim d’un any 2012 en el que s’ha realitzat un gran esforç i s’ha prioritzat on s’invertix, reduint-se la despesa corrent derivada de l’activitat de tots els regidors”. En este sentit, assenyalava que s’ha reduït el cost en lloguer de magatzems, contractacions de vehicles, consum elèctric, atencions protocol·làries, serveis jurídics o estudis de treballs tècnics.

Pel que fa a les dos grans partides que s’incrementen, la valoració és distinta. D’una banda, augmenta el capítol d’inversions, on es destinaran més de 300.000 euros per a escometre obres a Morella, la Pobleta, Xiva i Ortells. Bordàs opina que “no estem en moments de realitzar grans inversions, però sí d’escometre obres que milloren els nostres servicis i infraestructures”. Esta partida representa el 10% del pressupost i contempla també millores en la Xarxa de Museus, el castell i les muralles o es realitzarà una zona d’esplai i jocs en el passeig de l’Albereda. Esta partida s’incrementa un 20% respecte a l’any anterior. L’última gran partida representativa d’estos comptes per a 2013 és el capítol d’interessos bancaris. Enguany, l’Ajuntament de Morella es va adherir al pla de pagament de proveïdors, que suposa prop de 100.000 euros d’interessos anuals. Amadeu Bordàs critica que “la Generalitat no pague els més de 1,5 milions d’euros que deu a l’Ajuntament de Morella, perquè si haguera saldat este deute, ara els veïns i veïnes de Morella no haurien de pagar estos interessos”.

Més informació: