‘El Bosc’ d’Óscar Aibar rep 11 nominacions als Premis Gaudí

comarquesnord.cat . La Freixneda . dimarts 8 de gener de 2013 .
Etiquetes: ,

‘Blancanieves’, amb 12 nominacions, i ‘El Bosc’, amb 11, són les dos pel·lícules més ben situades per a triomfar en la cinquena edició dels Premis Gaudí que organitza l’Acadèmica del Cinema Català. Dilluns es van donar a conèixer les nominacions dels guardons en un acte presentat per Santi Millán i Leticia Dolera, que finalment donen opcions a 30 de les 89 cintes inscrites. ‘Els nens salvatges’ i ‘Fènix 11-23’ són la tercera i la quarta pel·lícula en nombre de nominacions, amb 8 i 7 candidatures respectivament. Tots quatre competiran pel Gaudí a la millor pel·lícula en llengua catalana.

I és que ‘El Bosc’ ha entrat amb força als Premis Gaudí i també a la cartellera. La seua presentació a Arnes va tindre molt bona acollida, i ha estat considerada per la crítica com una de les millors pel·lícules en llengua catalana del passat 2012. ‘El Bosc’, una obra dirigida per Óscar Aibar i basada per un relat inclòs en el llibre ‘Les edats d’Or’ de Josep Sánchez Piñol, que a la vegada ha estat guionista, explica la història d’una família del Matarranya que amaga un secret ancestral. Prop de la masia on viuen apareixen unes misterioses llums, un fulgor sobrenatural.

Una obra que utilitza la ciència ficció en el marc de la Guerra Civil, i que ha tingut en compte els entorns d’Arnes i La Freixneda per a la seua filmació. ‘El Bosc’ és un projecte del director Óscar Aibar (Barcelona, 1967), qui anteriorment ha dirigit els llargmetratges ‘Atolladero’ (1996), pel·lícula absolutament pionera en el nou cinema fantàstic català i considerada una cinta de culte per especialistes de tot el món. També ha encapçalat ‘Platillos Volantes’ (2004), ‘La máquina de bailar’ (2006), ‘Rumors’ (telefilm, 2007), i la més recent ‘El Gran Vázquez’ (2010).

. Últims Gaudí amb Joel Joan

Enguany, la gala dels Premis Gaudí serà el 3 de febrer al Barcelona Teatre Musical (BTM) i serà conduïda per Andreu Buenafuente. Els premis es lliuraran per primera vegada en diumenge i en ‘prime time’ i els Premis Gaudí s’emetran per TV3. Els V Premis Gaudí, que inclouran el lliurament del Gaudí d’Honor a Montserrat Carulla, seran els últims amb Joel Joan com a president de l’Acadèmia del Cinema Català, ja que, segons ha explicat després de la lectura dels nominats, no es tornarà a presentar com a candidat en les eleccions que l’entitat celebra el pròxim mes d’abril.

Més informació: |