Les Jornades de la Trufa de Morella començaran el pròxim 26 de gener

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 9 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

El Patronat Municipal de Turisme està ultimant tots els detalls de la desena edició de les Jornades de la Trufa. En éstes, es posa en valor un dels principals productes utilitzats en la cuina morellana. En l’edició de 2013 s’ha tornat a superar el nombre de participants i onze establiments oferiran menús protagonitzats pel “diamant negre”. Estes jornades tindran lloc entre els dies 26 de gener i 10 de març.

Les Jornades de la Trufa són una de les activitats fixes en el calendari morellà, que potència el turisme gastronòmic. L’alta afluència de visitants per a degustar este fong en els distints menús que oferixen els restaurants, fa que estiguen totalment consolidades.

Estes jornades són les que es realitzen des de fa més temps a Morella i són el principal referent de posada en valor de la trufa en tota la Comunitat Valenciana. A més, són un símbol del treball en pro de la qualitat turística que s’està desenvolupant des del Patronat Municipal de Turisme. Cal recordar que la trufa és un producte de gran prestigi per a la cuina i, que la localitat està obtenint distints premis per l’atenció en la qualitat del destí.

Els menús d’estes jornades solen costar uns 30 euros, la qual cosa suposa un preu assequible si es té en compte l’elevat preu del quilo d’este fong. Tots els plats d’estos menús estan compostos per trufa, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, inclús, postres.

Cal recordar que la trufa és un dels productes més característics de la nostra comarca i del nostre país. De fet, Espanya és un dels principals productors d’este fong a nivell mundial, arribant a comercialitzar fins al 50% de la que es consumix anualment. Molts la coneixen com el “diamant negre”, per la seua recol·lecció i el seu elevat preu. Un cost que se situa sobre els 600 euros el quilo, aproximadament. Però per als bons comensals, és el seu distingit sabor la que ho convertix en un dels tresors més apreciats.

Més informació: | |