Rhamsés Ripollés participa en l’homenatge al morellà Emilio Corbalán, primer president de FETE-UGT de Castelló

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 10 de gener de 2013 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va participar dimecres en l’homenatge a Emilio Corbalán, primer president de la Federació Espanyola de Treballadors de l’Ensenyança a Castelló (FETE-UGT). Este sindicalista va nàixer en la localitat dels Ports a finals de segle XIX i va fundar la FETE-UGT provincial l’any 1931. En l’acte celebrat en la vesprada d’ahir en la seu de la UGT de Castelló, el primer edil morellà va participar junt amb el secretari general de FETE-UGT PV, Guillermo Martí, el seu homòleg en la comarca Ports-Maestrat, Laureà Puig, i el president d’honor i autor del llibre “Memòria Històrica de FETE-UGT Castelló 1931-1938”, Gerardo Fernández. A més, cal destacar que este sindicat celebrarà el seu sext congrés ordinari entre els dies 14 i 16 de juny, a Morella.

El primer edil morellà va destacar que “Emilio Corbalán va ser una d’eixes persones que creia en la universalització de l’educació i que va treballar fermament per avançar en esta matèria”. A més, afirmava que “estem en un moment en el què s’estan posant en dubte els pilars bàsics de l’estat del benestar i, per això cal recordar el treball que van realitzar persones com Emilio que entenien l’educació com una inversió de futur i no com una despesa”.

Rhamsés Ripollés també va agrair la col·laboració de la UGT amb Morella, ja que la localitat ha sigut la seu de distints congressos en els últims anys. En el present any, albergarà el sext congrés de la FETE-UGT-PV en el mes de juny. Per això, l’alcalde assenyalava que “estem treballant per posicionar-nos com a destí de congressos, ja que estos esdeveniments suposen un impacte econòmic important per a la ciutat”. Així, mostrava la seua alegria per ser la seu d’esta trobada tan important per al sindicat.

Més informació: |