L’eurodiputat Andrés Perelló visita Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 11 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El diputat del Parlament Europeu, Andrés Perelló, ha visitat Morella i s’ha reunit amb distints col·lectius als què la Generalitat Valenciana deu diners que ja ha cobrat per mitjà dels fons europeus. Així, l’Escola Taller de la Mancomunitat Els Ports, ramaders, veterinaris, sindicats agraris o distints alcaldes de la comarca, han traslladat este important problema de forma personal a l’eurodiputat. En esta jornada, també s’han celebrat dos consells municipals, com són l’Agrari i el del Medi Ambient, per a abordar qüestions importants relacionades amb estos sectors.

La jornada s’ha iniciat amb la reunió que han mantingut membres de l’equip de govern del consistori morellà, amb Andrés Perelló. Cal assenyalar que és la primera vegada que un eurodiputat ve a la comarca dels Ports per a interessar-se pels problemes que afecten esta zona. D’esta manera, el primer edil de la ciutat, Rhamsés Ripollés, ha valorat de forma “molt positiva” la visita, ja que “l’eurodiputat ha informat de primera mà a distints col·lectius de la ciutat de canvis que afecten els seus sectors i que vénen marcats des d’Europa”. De totes les qüestions abordades l’alcalde destacava que “els impagaments de la Generalitat s’estan convertint en un gran lastre per a l’economia de Morella i la comarca dels Ports, ja que molts col·lectius no reben les quantitats acordades per l’administració autonòmica, des de fa mesos”. A més, afegia que “són especialment greus els impagaments derivats de la mala gestió de la Generalitat, que rep els diners acordat amb Europa i no els trasllada als col·lectius subvencionats, gastant-se’ls en altres coses” El primer edil morellà quantifica en un 30% del deute total de la Generalitat amb l’Ajuntament de Morella, la provinent de fons europeus que l’administració europea ha rebut i no ha transferit al consistori, com per exemple els programes d’ocupació i dinamització econòmica PAMER, ENCORP o LEADER. És a dir, entre 400.000 i 500.000 euros i, més d’un milió amb la resta de col·lectius de la ciutat.

Per la seua banda, l’eurodiputat Andrés Perelló s’ha compromés a coordinar amb les Corts Valencianes distintes accions per a arribar fins a les últimes conseqüències parlamentàries, ja que “és important saber de forma oficial què passa i on està els diners d’Europa”. I, també ha adquirit el compromís de traslladar estos problemes de la comarca a la cambra europea. Perelló ha afirmat que “la Unió Europea complix amb els pagaments”. I, a més advertia que “si la Generalitat ha destinat els fons europeus per a pagar a compte, es pot veure obligada a tornar les ajudes”.

La jornada d’avui ha sigut intensa i l’eurodiputat s’ha reunit amb altres col·lectius afectats directament per les decisions que s’aproven en el Parlament Europeu. Europeu. En el Consell Agrari s’han plantejat accions que es podrien dur a terme per a potenciar el desenvolupament rural i també s’han abordat canvis en la nova Política Agrària Comú. A més, s’ha tractat la qüestió referent a les reformes que han de realitzar les explotacions agropecuàries, ja que és una inquietud important en este sector. A la vesprada, la reunió que s’ha celebrat ha sigut la del Consell del Medi Ambient, en el que hi ha preocupació per la sol·licitud de permisos per a l’estudi de l’extracció d’hidrocarburs en el terme de Morella, entre altres. Estes prospeccions es desenvoluparien amb el mètode de fractura hidràulica (fracking, en anglés), que és una tècnica que no té normativa regulativa i de la que es desconfia per les possibles afeccions que pot tindre en el medi ambient.

. Vídeo . L’eurodiputat Andrés Perelló ha visitat Morella

Més informació: | | |