Sarga estalviarà 500.000 euros amb la reducció d’alts càrrecs i directius

comarquesnord.cat . Saragossa . dimarts 15 de gener de 2013 .
Etiquetes:

L’equip de direcció de l’empresa pública Sarga va ratificar ahir dilluns (14 de gener) reduir l’estructura directiva de 53 a 17 persones, així com disminuir els seus salaris, la qual cosa suposarà “un estalvi d’uns 500.000 euros”, segons va explicar el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern d’Aragó, Modesto Lobón. L’ajust s’emmarca en el procés de reestructuració que s’està duent a terme a la societat, i que al desembre va anunciar l’acomiadament de 127 treballadors o la reducció dels salaris dels empleats en un 16 per cent.

El conseller Lobón var precisar que amb la reducció aproximada dels 500.000 euros en salaris “i un altre milió d’euros de reducció que es pensa aconseguir en matèria de despesa corrent, estaríem ja en una reducció d’un milió i mig d’euros”. Sarga s’estima un dèficit per al 2013 de 5,1 milions d’euros, segons les previsions inicials de la directiva, un dèficit que “cal eixugar”. Per això, “el perímetre marcat de 127 treballadors dels quals caldria prescindir en la hipòtesi dels cinc milions, es pot veure reduït amb aquesta situació”, va avançar Lobón. No va precisar, però, res més.

Lobón va afegir que també “queden unes vies que es començaran a pactar avui amb els sindicats”, i que passen per “la negociació dels dies per any d’indemnització i també alguna cosa que van plantejar els sindicats, com és la reducció de la jornada laboral”. Amb aquests dos tipus de negociacions, “el perímetre es podria encara reduir més, i en això estem”, va afegir el conseller. L’equip de direcció de Sarga també va acordar posar en marxa un comitè de fusió per a fer la integració real de l’empresa. Aquest comitè està format per sis dels nou directius actuals.

Més informació: