La família Cubero-Monfort, una de les víctimes de l’estafa del comptador de la llum

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 16 de gener de 2013 .
Etiquetes:

Morella ha viscut el matí del dimecres un intent d’estafa elèctric. Un individu ha recorregut els carrers morellans oferint a persones majors un canvi digital en el comptador de la llum per 1.800 euros, adduint que els serviria per a estalviar a mitjà-llarg termini en la factura elèctrica. Segons diversos testimonis, el presumpte estafador vestia de negre i va oferir aquesta suposada oferta a diverses persones.

Una de les famílies afectades ha estat la Cubero-Monfort. El major de la casa, Eliseo Monfort, de 91 anys, ha eixit a passejar com cada matí pel passeig de l’Alameda. Allí, ha estat abordat per una persona que semblava que ho tenia tot estudiat “li ha cridat pel seu nom, li ha donat les dades de la nostra casa i li ha dit que tenien de canviar el comptador de la seua casa” relatava la filla d’Eliseo, Carmen Monfort.

El següent pas ha sigut la visita a la casa de la víctima, al carrer Confraria. Una vegada en el domicili, el presumpte estafador li ha indicat que havia de pagar 1.800 euros per a la instal·lació d’un nou aparell digital que li permetria “estalviar en aquests temps de crisis i de pujades en la factura de la llum” tal com va explicar l’afectat. Eliseo es va creure la història i va anar a traure els diners a un banc, quedant amb la persona que l’estava enganyant en un bar.

Just quan pujava a l’entitat bancària, es trobaria amb la seua filla, Carmen. Hem tret els diners per a pagar a la suposada companyia elèctrica que tenia de canviar el comptador de la nostra casa, hem acudit al bar i com allí no he vist a ningú conegut d’Electra del Maestrazgo, que és la que s’encarrega de la llum a Morella, vaig començar a qüestionar la història” apuntava la morellana.

Carmen s’adonaria en aquell moment que podia ser una estafa i al costat del seu pare han acudit a les oficines d’Electra del Maestrazgo on han comprovat que no hi havia cap ordre de canvi de comptadors en el casc urbà de la localitat. L’intent d’estafa ha arribat just quan s’està portant una campanya de canvi de comptadors digitals. “El meu pare havia escoltat que els volien renovar pel que li ha donat veracitat al que li ha explicat l’individu que el volia estafar, a més de que li va assegurar que li oferien un descompte especial” indicava Monfort. “Se l’ha cregut totalment i per molt poc no ens han enganyat, hem tingut sort”.

En un barri exterior del casc urbà, a la Puritat, ja s’ha procedit a instal·lar els nous comptadors digitals, però no en altres punts del municipi, com assegurava el personal autoritzat a realitzar la substitució. El cas ha estat denunciat a les autoritats que han investigat durant la jornada sense cap detenció ni conèixer-se si algun veí ha acabat lliurant els 1.800 euros .

El cas arriba en plena crisi quan aquestes estafes es multipliquen. Fa pocs mesos va arribar a la comarca l’estafa de la manta elèctrica que va afectar a algunes famílies. L’home de Carmen, Andrés Cubero, recomanava als seus veïns que “quan vegen algú desconegut que no es fien, perquè en aquests temps ocorren aquestes coses més sovint, sobretot intentant enganyar a la gent gran. Ara ha sigut el meu sogre, però pot ser qualsevol”.

. Vídeo . Intent d’estafa amb els comptadors de llum a Morella

Més informació: