La festa de Sant Antoni 2013 a Vallibona serà el 26 de gener

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 17 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

Vallibona comença les celebracions, en motiu de la festa del patró dels animalets, el dissabte dia 19. Eixa jornada els majorals i col·laboradors sortiran al monte a buscar la llenya, el pi i la rama,  en la que fer la barraca; tots esmorçaran junts. Però la festa en sí està programada per al dia 26.

El programa manté la costum d’aquesta festivitat que durant un temps va perdre Vallibona. Fa una dotzena d´anys, no obstant, l’empenta dels veïns la recuperava i des de llavors sempre ha eixit algun voluntari per organitzar-la, o la comissió de torn, que realitza al llarg de l’any diferents activitats per tal de poder, després, sufragar la festa.

Sens dubte l’acte més destacat tindrà lloc la vesprada de dissabte quant el foc prengue protagonisme a la plaça de Vallibona animat pels dimonis i els sants. L’Ajuntament, com és costum, obsequiarà als assistents amb una pasteta i un traguet. Aquest Sant Antoni, en els darrers anys, no sols és punt de trobada de tots els vallibonencs, visquen on visquen, també són cada vegada més els veïns d’altres pobles de la comarca els que s’han afegit a una festa que és del tot popular.

Ací els animalets també tenen el seu protagonisme. Cavalleries de varis punts acudeixen a la celebració, i fins i tot es dona l’oportunitat als més menuts de fer una passejada a cavall. No falta ni celebració religiosa amb la processó de tees, ni el sopar de germanor que reuneix més gent de la que sol hi haver del normal en aquesta petita població. El ball, que tanca eixa diada, sol allargar-se fins altes hores de la matinada.

 

Més informació: | |