L’Aplec dels Ports organitza una exposició fotogràfica al voltant de la festa de Sant Antoni

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 17 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

En motiu de la festa del Sant Antoni i aprofitant que aquesta és una de les festes més arrelades a la nostra comarca, l’Aplec dels Ports realitzarà una exposició fotogràfica al voltant d’aquesta celebració. Amb la mateixa, es podran reviure molts dels moments més espectaculars de la festa del foc.

Per a tirar-la endavant, es demana a veïns i visitants de tots els Sant Antonis dels Ports que participen cedint les imatges que puguen realitzar durant estes celebracions o que tinguen d’altres anys. Així, es podrà obtenir més varietat fotogràfica i del màxim nombre de municipis possibles. S’acceptarà qualsevol tipus d’instantànies que facin referència a aquesta festa. Des de l’entrada del maio, la realització del panoli, les coquetes, la confitura, les diferents obres teatrals, les botargues, els dimonis o la cremà de la barraca, entre d’altres elements característics.

Qualsevol persona que dispose de fotografies i vulga participar en l’exposició, es demana que les envien al correu electrònic aplecdelsports2013@gmail.com. El termini per enviar-les és des d’ara fins el 28 de febrer. Els participants podran enviar el nombre de fotografies que considere oportú. Després, serà la Comissió de l’Aplec qui faça una selecció per a imprimir-les, per a adequar el nombre de les mateixes a l’espai disponible. No obstant això, totes les fotografies s’exposaran en format digital.

En quan a la mostra, encara no s’ha decidit on serà el primer lloc on s’exposarà. El que es pot confirmar és que s’intentarà que siga una exposició itinerant i, per tant, es puga exposar al major nombre de pobles de la comarca possible. Per altra banda, des de l’Aplec també s’ha impulsat un concurs de dibuix per als més menuts de les escoles de tota la comarca. Els resultats es podran veure el dissabte en la inauguració de la mostra a Forcall, coincidint amb el Sant Antoni de la localitat i amb la presentació d’un llibre sobre la festa del prestigiòs Henri Bouché.

Cal recordar que Sant Antoni és una de les festes més populars, així com de les que compta amb més seguiment per part dels habitants dels Ports i també per tots els visitants que venen a disfrutar-la. Una de les més reconegudes és la Santantonà de Forcall que té la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic i Bé d’Interés Cultural immaterial.

Més informació: | | |