El Ple de Morella aprova l’adhesió a la xarxa dels Pobles Més Bonics d’Espanya

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 18 de gener de 2013 .
Etiquetes:

El Ple de Morella va aprovar anit l’adhesió de la localitat a l’associació “Els Pobles Més Bonics d’Espanya”. Esta xarxa pretén promocionar els municipis amb encant de menys de 15.000 habitants i contribuir a l’organització d’activitats relacionades amb la cultura i el patrimoni. Este col·lectiu ha nascut inspirant-se en models que s’estan duent a terme a França, Itàlia, Canadà o Wallonia.

Esta associació pretén també difondre els encants turístics, culturals i monumentals dels pobles més bonics d’Espanya. A més, dóna a conéixer les festes i celebracions, així com les activitats que es realitzen en la localitat. Esta xarxa continua la seua expansió i pretén agrupar als pobles i zones rurals d’interés, davall una mateixa marca de qualitat.

El primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, destaca que “Morella ha d’estar present en aquelles xarxes turístiques de qualitat, que ajuden a promoure la ciutat i que li atorguen un prestigi”. Així, també recordava que la localitat va ser la primera de la Comunitat Valenciana a formar part de la xarxa de qualitat en destins SICTED, promoguda per Turespanya i la FEMP. Al respecte de la dels Pobles Més Bonics d’Espanya, l’edil considera que “Morella és un municipi amb un potencial turístic i uns atributs patrimonials, que li concedixen una imatge i un caràcter molt singular, per la qual cosa creiem que hem de formar part d’una xarxa com ésta”. En este sentit, cal assenyalar que alguns mitjans de gran prestigi han assenyalat a Morella com un dels deu municipis d’Espanya amb encant, com la guia Repsol, Rumb o Terra.

Esta xarxa està formada en l’actualitat per catorze municipis i continua amb la seua expansió per a aglutinar a més localitats. Cal afegir que per a entrar en ésta, la pròpia organització de l’associació proposa a una ciutat i la sotmet a distints peritatges per a veure si es pot catalogar com una de les més boniques d’Espanya.

. Orde del dia

A més d’este acord, en el ple ordinari d’anit es va aprovar una moció per a sol·licitar a la Generalitat que cedisca l’alberg de Vallivana, que després de rehabilitat, porta diversos anys tancat. A més, en la sessió també es van anomenar els representants del Consorci de la Ruta dels Tres Reis, es va acordar l’adhesió de Morella a l’any Estellés de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i es va desestimar una moció del Partit Popular sobre l’accessibilitat al Cardenal Ram. En l’últim punt de l’orde del dia, la regidora de benestar social va fer lectura d’un informe sobre els serveis socials que es presten des de l’ajuntament.

Més informació: