La ‘plantà’ del Maio és l’inici oficial del Sant Antoni

comarquesnord.cat . Forcall . divendres, 18 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

A la Plaça Major de Forcall ja ha tingut lloc un dels moments més significatius de la seua festa del foc. Es tracta de la plantà del maio. A la 1 de la vesprada el repic de les campanes ha anunciat que Forcall ja està de festa grossa.

Per alçar el maio s’ha comptat amb la col·laboració de molts. Els membres de la Santantonà han estat acompanyats pels seus veïns i també pels més menuts. I és que els alumnes de l’escola sempre s’apropen per tal d’ajudar, dins de les seues possibilitats, en l’alçada del gran tronc. Des de primera hora del matí, els membres de la santantonà han estat preparant el maio, llevant-li la corfa, fent els forats per a les costelles o col·locant-li la capolleta al més alt de tot.

. L’inici oficial de la festa

La plantà del maio simbolitza l’inici oficial de la festa de Sant Antoni. La vestimenta de la barraca ha sigut el següent pas, que apropa encara més al municipi a la celebració de la seua festa més gran, declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial l’any passat. L’ambient durant este esperat moment ha sigut intens.

Més informació: | |