Mossén Arín, Bisbe provisional de Tortosa

comarquesnord.cat . Tortosa . divendres, 18 de gener de 2013 .
Etiquetes:

El fins ara vicari general de la diòcesi de Tortosa, mossèn José Luis Arín i Roig, ha estat nomenat aquest dilluns com a nou administrador diocesà. La seua feina serà la de fer-se càrrec del bisbat de Tortosa fins que el Vaticà designe un nou titular de la diòcesi, un cop que Xavier Salinas ja ha estat consagrat com a bisbe de Mallorca. Un procés que, segons ell mateix, podria ser breu i arribar cap a la primavera.

Arín és natural de Benicarló (Baix Maestrat) i té 63 anys, i ha estat escollit per unanimitat dels sacerdots que integren el Col·legi de Consultors de Tortosa. Així ha estat comunicat ja al Nunci del Vaticà a l’Estat espanyol, Renzo Frattini, i a l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. L’administrador diocesà haurà de mantenir els objectius pastorals marcats a la diòcesi per Salinas.

José Luis Arín va ser ordenat prevere l’any 1973. Fins al nomenament de Xavier Salinas com a bisbe electe de Mallorca, va ser vicari general i moderador de la cúria, canonge lectoral de la catedral de Tortosa, degà del capítol catedralici, i membre del consell episcopal i dels consells de presbiteri i de pastoral, entre altres.

Més informació: