Miquel Esteve: “Hem amagat massa les coses. Crec que és el moment de parlar clar”

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dissabte 19 de gener de 2013 .
Etiquetes:

La Llibreria Serret de Valderrobres va acollir el passat dissabte 19 de gener la presentació de l’última obra de Miquel Esteve “El joc de Sade”. A més, la cita també va ser la primera ocasió en el que l’escriptor tarragoní signava exemplars del seu nou treball. “El joc de Sade” és una història ancorada en l’actual crisi econòmica i en la que el seu protagonista, enfonsat econòmica i personalment, busca un camí per saber què ha passat i com poder seguir endavant.

“Jericó, un home de negocis de Barcelona, viu una crisi econòmica, però també existencial, que el porta a participar en un joc sàdic amb el que pretén descobrir com ha arribat fins a aquest punt”, va explicar l’escriptor. A partir d’aquesta trama, la novel·la es podria definir segons l’autor, a un “tres en un ja que conté traces de thriller, un fons filosòfic i per suposat un gran càrrega d’erotisme”. Referent a això, Esteve va defensar que “realment és una novel·la eròtica en què el protagonista utilitza l’erotisme, la sexualitat per fer un viatge cap al seu interior, despullar-se davant sí mateix i conèixer-se millor”.

D’aquesta manera, “El joc de Sade “suposa un canvi de rumb en la trajectòria d’Esteve, autor que fins el moment havia publicat tres llibres (“Heydrich i els agents del saló Kitty”,”El Baphomet i la taula esmaragda” i “Llinatge”) emmarcats en el que podríem definir com novel·la històrica i d’aventures. En aquest sentit, l’escrit tor va manifestar que “jo escric el que em demana el cos. Si bé, la veritat és que per a mi ha suposat un gran canvi, tant de registre com a nivell de prejudicis. Encara que també he de dir que l’èxit de -Les 50 ombres de Grey- em va obrir molt el camí”.

De fet, i segons va dir Esteve, “aquest llibre ha estat definit per molts mitjans com la resposta local a l’obra de E.L. James”. Cal ressaltar que la presentació a Valderrobres va tenir lloc pocs dies després de la sortida al mercat de l’obra i tot i així, “ja estem per la tercera edició i crec que la quarta ja és a punt d’entrar a la impremta”, va afirmar Esteve, qui va afegir que “estic content de la gran acollida que està tenint el llibre. I també estan molt contents els editors i els llibreters, ja que vendre tants en llibres en temps com els que corren … La veritat és que teníem bones expectatives, però de moment les està superant totes”.

Finalment, respecte als seus projectes de futur, l’escriptor de Móra la Nova va afirmar que “la veritat és jo no es que rumb seguiré ja que depèn de la meua imaginació. El que sí que puc dir és que estic treballant en la segona part d’aquest llibre i que ja la tinc molt avançada. Després ja veurem …”

Més informació: