L’obra ‘Límite sin máscara’ de Silvia Sánchez guanya el IX Concurs de Pintura Desideri Lombarte

comarquesnord.cat . Pena-roja . diumenge 20 de gener de 2013 .
Etiquetes:

El quadre ‘Límite sin máscara’ de l’artista valenciana Silvia Sánchez Ortega ha estat el guanyador del IX Concurs de Pintura ‘Desideri Lombarte’, un certamen que enguany ha reunit un total de 28 obres presentades. El passat 20 de gener, coincidint amb els Sants Patrons de Pena-roja, el Saló Cultural del poble va acollir l’entrega dels concursos de Pintura i també de Relats Breus ‘Maties Pallarès’. En aquesta modalitat, el guanyador va ser el madrileny José Luis Parrilla García per ‘El último deseo’. El segon premi, per la seua part, es va quedar al Matarranya i va ser per a la beseitana Susana Antolí Tello i el seu relat ‘Ironies’.

A l’entrega de premis hi van estar presents tant la Silvia Sánchez com la Susana Antolí, mentre que José Luis Parrilla es va excusar per les inclemències del temps, marcades aquells dies per la neu. Les guardonades van rebre un obsequi i el corresponen premi de la mà de l’alcalde i els regidors de Pena-roja. En la seua intervenció, Silvia Sánchez va reconèixer que es sentia molt emocionada per aquest reconeixement i va premiar a Pena-roja per oferir aquests premis, que a ella li han servit a la vegada “per a conèixer un poble molt bonic”. Per la seua banda, Susana Antolí va valorar que “aquí als nostres pobles es facin concursos de relats, i que els puguem presentar en la nostra llengua”.

. A seguir creixent

Aquesta és la novena edició ja dels premis ‘Maties Pallarès’ i ‘Desideri Lombarte’ que entrega l’Ajuntament de Pena-roja. Per al seu alcalde, Francisco Esteve, “els premis cada any van a més”. En el cas del concurs de pintura, “enguany s’han presentat”. Els quadres presentats van estar exposats fins i tot a la Mare de Déu de la Font, a l’abast de tots els veïns de la comarca. Esteve va reconèixer que “el jurat cada vegada ho té més complicat, però això és bo. És bo que hi hagi dubtes a l’hora de triar un premiat, i això vol dir que creix la creativitat”. No només això, sinó que els concursants arriben de tota la península i inclús d’Amèrica Llatina.

La pròxima edició serà el desè aniversari. I segons van subratllar des del consistori de Pena-roja, es treballarà en fer una recopilació de tots els relats guanyadors en algun tipus de format. En el cas dels quadres de pintura, “ens agradaria fer una exposició col·lectiva amb tots els premiats”, va remarcar Esteve, i així “celebrar l’aniversari”. El consistori de Pena-roja segueix apostant per aquests premis, que a la vegada serveixen per a difondre “el nostre poble i la nostra comarca”. Els concursos de pintura i de relats breus són un reclam per als artistes, però a la vegada un ham per a donar a conèixer “el teu poble, la teua cultura i les teues arrels”.

Més informació: