Cretense s’ho jugarà a una carta contra Castellseràs

comarquesnord.cat . Calaceit . dilluns 21 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Sant Antoni ens ha portat la penúltima jornada de lliga d’aquesta primera fase i ho ha fet amb dos apassionants derbis entre equips del Matarranya. Derbis que es van emportar el Calaceit i el Valderrobres contra Cretense i Pena-roja, respectivament, i en els quals van haver-hi gols, emoció, rivalitat, ocasions i fins i tot tensió. És a dir, tot el que acostuma a portar-nos un derbi matarranyenc. Dels quatre equips del Matarranya, qui s’hi jugava molt era el Cretense, que defensarà la quarta posició en l’última jornada a casa contra un Castellseràs que ho vol tot.

La jornada 17 del grup 4-1 es va encetar dissabte amb un Pena-roja – Valderrobres que es van emportar els visitants (0-2). Possiblement, va ser el millor equip sobre el terreny de joc qui es va emportar els 3 punts, encara que els locals van fer mèrits per a marcar i per a emportar-se el partit. De fet, els gols van ser dos badades defensives del Pena-roja, i la falta d’encert de Borrás i Ionut va fer que el resultat no fos més ajustat. El futbol no és just amb el Pena-roja. Porta un 2013 fent bon futbol, però la falta de gol els mata. El Valderrobres, per la seua part, continua sumant de 3 en 3, és líder, ja està classificat, i segueix molt fort a darrere, una de les claus d’aquest Valderrobres de Rebullida que vol aspirar a tot.

Diumenge vam tindre un segon derbi entre equips del Matarranya. Va ser un Calaceit – Cretense on també va haver de tot, encara que molta més tensió que el que es va viure a Pena-roja. El Calaceit es va avançar al marcador gràcies a un gol de Álvaro al minut 18, però el Cretense no va afluixar i conscient de que havia de traure alguna cosa positiva de Calaceit va empatar al minut 38 de la mà de Momblanc. Abans del descans, Álex va posar el Cretense en avantatge (1-2). A la segona part, el partit es va embrutar, i aquella rivalitat dels derbis es va fer més palpable de l’habitual. I quan es pensava que el partit acabaria així, el Calaceit va capgirar el marcador en només dos minuts (3-2). Álvaro va fer l’empat al minut 88, i Chirila al 90 va posar el tercer.

La resta de la jornada 17 ens ha deixat, com remarcables, la victòria del Calanda a casa contra el Teruel (3-0) que fa que el Calanda també estigui matemàticament classificat i, a la vegada, la derrota del Teruel deixa el Valderrobres líder en solitari amb 38 punts. El Castellseràs, per la seua banda, no va fallar a casa contra el Torrecilla (2-0) i es situa en 5ena posició amb 32 punts, empatat amb el Cretense. Precisament, de cara a la pròxima jornada (que es jugarà d’aquí a dos setmanes) tindrem un Cretense – Castellseràs. Als del Matarranya els seria suficient un empat, perquè tenen l’average a favor. Mentrestant, al Castellseràs només li val la victòria. Per tant, pot passar de tot i s’augura un partit no apte per a cardíacs.