Ix a la venda un retrat del “Tigre del Maestrazgo”

comarquesnord.cat . Londres . dilluns, 21 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

“Ha arribat el moment de separar-me del retrat que he conservat amb afecte durant la meva vida d’adult, i a punt estic de complir 80 anys”, diu Simon Hornyold-Gandolfi, besnét del general Ramón Cabrera Grinyó (Tortosa, 1806-Virginia Water, 1877). El quadre eixirà a subhasta el proper dia 23 de gener a la sala Bonhams de Londres per un preu aproximat de 6.000-8.000 lliures.

El general Ramón Cabrera, comte de Morella i marquès del Ter, títols i graus militars reconeguts per Alfonso XII en 1875, es va exiliar a Anglaterra després de la Segona Guerra Carlista. A Londres es va casar amb Marianne Catherine Richards, una jove i rica hereva de religió protestant. Es van conèixer el 20 de novembre de 1849 a l’apartament de Cecilia Letitia Underwood, duquessa de Inverness, del palau de Kensington. El matrimoni li va donar accés a cercles socials en els quals es va relacionar amb Lord Manners i Benjamin Disraeli.

El seu exili marca la seva evolució ideològica cap a posicions consensuades en política, i tolerants en religió. El canvi polític culmina amb el reconeixement d’Alfonso XII com a Rei d’Espanya en 1875 en plena guerra civil. Va residir en l’avui famós club de golf de Wentworth (Surrey) des de la dècada de 1860 fins a la seva mort.

El retrat que ix ara a la venda és un dels varis pels quals va posar durant el seu exili anglès. Pintat per John Prescott Knight (1803-1881), ha romàs en la família fins avui. El traç artístic de Prescott va captar la lluminositat dels ulls del conegut com a “Tigre del Maestrazgo”, cobert d’un abric de coll i mànigues d’ermini a l’estil de reis sobre un fons fosc, precursor de l’art modern.

Més informació: | | |