L’Ajuntament de Morella assessorarà els veïns perquè no prescriga el deute que manté la Generalitat

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor d’hisenda, Amadeu Bordàs, han comparegut en roda de premsa per a explicar un tema que pot afectar els veïns i veïnes, a causa de l’elevat deute que manté la Generalitat. El consistori prestarà ajuda per a presentar escrits a les conselleries deutores i al Síndic de Greuges, degut a que segons l’article 18.2 de la Llei d’Hisenda Pública, els deutes poden prescriure transcorreguts quatre anys, si no hi ha reclamació.. Éste va ser un dels compromisos adquirits per la Mesa Municipal d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat Valenciana.

El primer edil morellà afirma que “facilitarem el procés de reclamació dels impagaments de la Generalitat Valenciana, ja que és molt injust que puguen prescriure els seus deutes amb distints col·lectius o empresaris de la nostra ciutat”. L’alcalde afig que “s’habilitarà un servei a l’Ajuntament amb formularis perquè els veïns puguen reclamar tant al síndic com a les conselleries corresponents i, que així, continue vigent el deute contret per la mala gestió de la Generalitat”. Este servei es coordinarà des de l’Agència de Desenvolupament Local.

Per la seua banda, el regidor d’hisenda destacava que “hi ha impagaments que s’acumulen des de fa diversos anys i hi ha el risc que puguen prescriure i que els col·lectius o empresaris es queden sense percebre les quantitats que li corresponen”. També apunta que “en la reunió de la Mesa, vam veure que hi havia empresaris, sobretot del sector agrari i relacionats amb la vivenda, que poden estar en estos casos”.

Cal recordar que en Morella s’ha constituït una Mesa d’Afectats pels Impagaments de la Generalitat, ja que l’administració autonòmica deu més de cinc milions d’euros als seus membres. Entre éstos, està l’Ajuntament, empresaris privats, distints col·lectius o serveis socials.

. Vídeo . Si no es reclamen, els deutes del consell prescriuen

Més informació: |