El Matarranya treballa en la recuperació dels plats típics del territori

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . 23 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Comarca del Matarranya està buscant a persones que coneguin i sàpiguen preparar les receptes tradicionals d’aquesta comarca. L’objectiu, recuperar i mantindre la tradició gastronòmica del Matarranya. Per això, s’està fent una crida a través de les xarxes socials, per a captar totes aquelles persones que estiguin interessades en mostrar com es preparen els plats tradicionals d’aquest territori.

De fet, s’ha elaborat un petit vídeo promocional que s’ha penjat a les xarxes i que es pot veure també al canal de Youtube. Es tracta d’un enregistrament, amb diversos joves de les Antenes Informatives de la comarca, que nomenen diversos plats tradicionals del Matarranya i demanen col·laboració perquè les persones del territori els expliquin com es preparen.

De moment, diverses associacions de dones de la comarca del Matarranya s’han ofert voluntàries per preparar diversos plats. El que s’està fent és gravar l’elaboració d’aquestes receptes, per tindre, a més d’un document escrit, un document audiovisual que més endavant, es posarà a disposició de tot el públic, perquè totes les receptes seran a la web de la comarca del Matarranya.

Els productes que s’utilitzen en les nostres receptes estan ja certificats o en procés de certificació, dins de la Marca de Qualitat Territorial Matarranya. El vídeo promocional d’aquest projecte es pot veure al facebook de somosmatarranya, al twitter de somosmatarranya o al canal de youtube ‘somosmatarranya’. També es pot trobar per l’adreça: http://www.youtube.com/watch?v=Prpr4kQEj54&list=UUPXqbmT3xH7L39AH3PGWvfw&index=1

Més informació: | |