La Generalitat deu més d’un milió d’euros d’euros a Morella provinents de fons europeus que ja ha cobrat

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 23 de gener de 2013 .
Etiquetes: ,

Dels més de cinc milions d’euros que la Generalitat deu als distints col·lectius de Morella, més del 20% provenen de subvencions europees que ja ha cobrat. La visita de l’eurodiputat Andrés Perelló va constatar que la Unió Europea ha transferit els diners corresponent al Ministeri i, que éste ha fet el mateix amb l’enviament de les quantitats de les ajudes a l’administració autonòmica. Per això, considera que “és molt greu” que la Generalitat haja cobrat i que no haja entregat els diners als col·lectius subvencionats. Així, s’ha compromés a realitzar distintes preguntes parlamentàries per a buscar solucions al respecte.

La Generalitat deu més de 400.000 euros a l’Ajuntament de Morella dels programes d’ocupació i dinamització econòmica PAMER, ENCORP o LEADER o més de 300.000 euros a l’Escola Taller. També, els empresaris turístics i agraris o els sindicats relacionats amb el sector primari tenen pendents de pagament ajudes que provenen de fons europeus. En total, més d’un milió d’euros que l’administració autonòmica ja ha cobrat i que no ha transferit als col·lectius. A més, els deutes de la Generalitat s’estenen a molts més col·lectius i s’estima que els impagaments ja superen els cinc milions a Morella, una quantitat molt elevada si es té en compte que la localitat té menys de 3.000 habitants.

El regidor d’hisenda, Amadeu Bordàs, explica que “els impagaments de la Generalitat s’estan convertint en un gran llast per a l’economia de Morella i la comarca dels Ports, ja que molts col·lectius no reben les quantitats acordades per l’administració autonòmica, des de fa molts mesos”. A més, afegia que “són especialment greus els impagaments derivats de la mala gestió de la Generalitat, que rep els diners acordat amb Europa i no ho trasllada als col·lectius subvencionats, gastant-se’ls en altres coses”. Este fet podria suposar la pèrdua de la subvenció per a la Generalitat, la qual cosa perjudicaria encara més la seua situació econòmica.

L’edil morellà també avisa que “hi ha impagaments de la Generalitat que s’acumulen des de fa anys i, per açò hem habilitat un servei per a reclamar el deute, ja que als quatre anys prescriuen els deutes, si no es presenten peticions per a cobrar eixes quantitats”.

. Vídeo . La Generalitat deu més de 5 milions d’euros a Morella

Més informació: |