Encara fan falta cadenes en carreteres secundàries

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 24 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

La jornada d’aquest dijous s’ha presentat amb neu a Vilafranca des de primeres hores del matí. Certament, començava amb una intensa pluja durant la matinada, que s’ha transformat en neu i ha collat amb prou rapidesa als carrers de Vilafranca.

Amb el casc urbà vilafranquí i els voltants del municipi plens de neu, els problemes s’han traslladat a les carreteres. A primera hora hi havien moltes dificultats a la CV-15 i CV-12, amb vehicles pesats que s’havien eixit de la carretera. Les màquines llevaneus han eixit, tant les de la UTE Castelló-Nord, que porta el manteniment de quasi tots els vials de la comarca i la de l’Ajuntament de Vilafranca. La Generalitat Valenciana no tenia marcada la zona amb pre-emergència i la llevaneus de Vilafranca ha hagut d’esperar l’ordre des de València, que finalmente es donava a les 9 del matí.

Fins a les 10 del matí, era necessari l’ús de cadenes a totes les carreteres de la comarca dels Ports, fins i tot a la zona del Bergantes, on a municipis com Forcall i Ortells també ha nevat. Poc a poc la situació de normalitat s’ha anat imposant, ja que ha deixat de nevar i les llevaneus han pogut netejar la CV-12, CV-14 i CV-15. Cal destacar que encara és necessari l’ús de cadenes a les carreteres secundàries i que la zona del Port de les Cabrilles, entre Iglesuela del Cid i Portell es podia donar com a tancada, ja que la ventisca està fent que la neu torne a la carretera.

Al casc urbà de Vilafranca, els membres de la Brigada d’Obres de l’Ajuntament estan netejant i tirant sal a zones com el Centre Escolar, Centre de Salut, Casa Social i Casa de Cultura i també a llocs del municipi que solen ser problemàtiques. No es descarta que duant la jornada de dijous torne a nevar.

Més informació: | |