Pales, sal i treballs manuals de 30 efectius per a que Morella torne a la normalitat després de la nevada

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 24 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

Més de 30 efectius de Morella han treballat per eliminar el gruix principal de neu i perquè la localitat recuperés la normalitat. Mitjançant vehicles habilitats amb pales, sal i treballs manuals, s’han centrat els esforços a netejar al més aviat possible els accessos i els carrers del municipi.

Morella ha registrat una precipitació de deu litres per metre quadrat en forma de neu. Els primers flocs han caigut sobre les 7:15 hores del matí i, a poc a poc, s’ha anat incrementant la seva intensitat. La precipitació ha durat sobre una hora i mitja, la qual cosa ha acumulat uns set o vuit centímetres de neu als carrers. En aquest interval de temps, la Direcció general de trànsit recomanava circular amb cadenes en la N-232, a l’altura dels ports de Querol i Torremiró i, l’Ajuntament de Morella ha realitzat un avís a la pàgina municipal recomanant prudència.

El treball de les llevaneus ha netejat les carreteres, mentre que els Bombers voluntaris actuaven en els accessos al municipi i, la Policia Local i la Brigada en el casc urbà. Poc més d’una hora després, s’ha recuperat la normalitat.

La neu que queda a les zones verdes o teulades es podria convertir en un reclam turístic per al cap de setmana, a causa que ha deixat unes estampes espectaculars. L’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, assenyala que , “la neu és un atractiu turístic més per visitar la nostra ciutat, especialment durant aquest cap de setmana, on també coincideix amb les Jornades de la Tòfona”.

Més informació: | |