Alcaldes socialistes de Castelló es tanquen a la Casa dels Caragols per reclamar el deute de la Generalitat

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 25 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

Alcaldes del PSPV-PSOE de la província de Castelló han començat aquest migdia un tancament a la Casa dels Caragols per tal de fer pressió a la Generalitat Valenciana i aconseguir cobrar els múltiples deutes que té la Generalitat Valenciana envers els municipis de la província. “Només als Ajuntaments de la província de Castelló la GV deu més de 200 milions d’euros” recorden fonts socialistes, que també apunten que “el deute que demanem és de totes i tots”.

Els socialistes, tal com ha explicat el secretari general provincial i portaveu socialista en la diputació, Francesc Colomer, han pres aquesta decisió després que el president Fabra no hi haigue ni tan sols contestat a les reiterades peticions realitzades pels alcaldes socialistes des de fa més d’un any perquè la Generalitat pague el que deu. Ni les mocions presentades als ajuntaments; ni les concentracions davant els edificis consistorials ni tan sols la protesta en el saló de plens de la diputació de Castelló han servit perquè Alberto Fabra “mogui fitxa” i, per aquest motiu, han decidit protagonitzar el tancament d’avui per obtenir alguna resposta.

El tancament, on està entre altres l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, durarà en un principi 24 hores. “Ens trobem a la Casa dels Caragols per reclamar els diners dels nostres veïns/es”, declarava Ripollés, alhora que afegia que “ens anem a tancar en la seu del Consell a Castelló fins demà a les 13.30h”.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena; el de Cinctorres, Toni Ripollés i el de Forcall, Santiago Pérez, també participen del tancament. El primer edil de Vallibona, Juanjo Palomo, també ha confirmat la seua presència al tancament.

Els socialistes insisteixen que el president de la Generalitat “no pot continuar oblidant als alcaldes del territori mirant cap a un altre costat. Correspon en democràcia que se sent al més aviat possible per a solucions a un deute que solament és una part de la qual acumula amb proveïdors, empreses i un llarg etcètera d’afectats, als quals està provocant una situació greu i insuportable. El balafiament després de 18 anys de governs del PP i una mala gestió que solament pot ser atribuïda al Consell ha generat una situació límit a una societat que està farta i que avui, en boca dels alcaldes, diu prou”.

La Casa dels Caragols és seu de diversos ens governamentals, com la Presidència de la Generalitat Valenciana, la delegació de l’IVF, la Direcció Territorial de Justícia i Administracions Públiques, Interior ó Establiment Públic de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, entre altres.

. Àudio . Rhamsés Ripolles: “hem decidit fer un tancament de 24 hores”

Més informació: | | | |