Miguel Ángel Troncho publica els “Somnis de paper” del 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 25 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

“Somnis de paper” es presenta com “un llibre d’imatges on els textos valen molt la pena”. Així defineix Miguel Ángel Troncho el treball que presenta aquest cap de setmana.

“Somnis de paper” és un llibre que inclou fins a 173 fotografies del 53 Sexenni en 135 pàgines per al record. “Vaig disparar la càmera fins a 5000 vegades aquells dies d’agost i he seleccionat aquestes per a plasmar-les en paper”, apunta el dissenyador morellà. Encara que les imatges són el centre del llibre, tampoc cal deixar de banda els textos que les acompanyen.

La periodista Amparo Panadero, el professor Ximo Dolz i l’escriptor Julià Pastor han estat escollits per Troncho per tal de completar les seues imatges. A més, també participen amb les seues paraules l’historiador Carlos Sangüesa, el professor Jesús Ros o el fotògraf Julio Carbó. “No amago que el llibre “Somni sexennal” que va publicar Carbó després del 50 Sexenni m’ha servit d’inspiració”, apunta Troncho. Per tant “Somnis de paper” no “és només un àlbum de fotos, sinó que el seu concepte va més enllà”.

Les fotos, que inclouen des dels preparatius de la festa fins als moments més emotius del novenari sexennal, són en blanc i negre i en color. “El blanc i negre l’he fet servir per a ‘l’abans’ de la festa, mentre que a partir de l’entrada de la marededéu les instantànies s’omplen de colors”. Una altra curiositat de la publicació passa per comparar diverses imatges històriques de l’arxiu Pasqual amb fotografies actuals presses des del mateix lloc.

“Somnis de paper” estarà a la venda a partir d’aquest dissabte, després de la presentació a les sales gòtiques de l’Ajuntament, programada per a les 19:30 hores.

Més informació: | | |