Oscar Tena participa al tancament d’alcaldes que exigeixen al Consell el pagament del deute amb els ajuntaments

comarquesnord.cat . Castelló . dissabte, 26 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Vilafranca, representat pel seu alcalde, Óscar Tena, ha estat present en el tancament que 20 alcaldes del PSPV-PSOE i independents de la província que ha portat a terme en seu del Consell a Castelló per demanar al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que pague els deutes que manté amb els ajuntaments. En aquest sentit el primer edil de Vilafranca ha incidit que el Consell li deu al consistori vilafranquí més de 600.000 euros. Aquesta quantitat representa un 25% del pressupost anual de Vilafranca. Els deutes es remunten, en alguns casos, al 2009. A més Óscar Tena ha criticat que el Consell també degue centenars de milers d’euros a empreses i particulars del municipi, uns ajuts que poden prescriure si no es paguen abans dels 4 anys.

L’alcalde de Vilafranca ha recordat que l’Ajuntament de Vilafranca ha de consignar en els pressupostos del 2013 més de 32.000 euros per pagar els interessos del pla de proveïdors. El municipi es va veure obligat a contractar aquesta mesura per poder pagar a les empreses “que no cobren com a conseqüència dels impagaments de la Generalitat Valenciana”. Aquests 32.000 euros s’hauran retallar d’altres partides de serveis o foment de l’activitat econòmica.
Óscar Tena ha censurat que els impagaments estiguin afectant especialment als municipis més menuts de la província, que són els que tenen menys autonomia pressupostària. En aquest sentit ha incidit que “si la Generalitat Valenciana no paga ja hi haurà ajuntaments que es veuran obligats a suprimir serveis bàsics per a la població i també es veuran obligats a acomiadar part de la seva plantilla”.

En un altre ordre Óscar Tena ha remarcat que la manca de pagament de la Generalitat Valenciana està portant als ajuntaments a esdevenir financeres de la Generalitat Valenciana, hipotecant la seva capacitat d’inversió i, per tant, de generació d’activitat econòmica. Tena, juntament amb els alcaldes presents, ha assenyalat que els consistoris no poden aguantar més i que la situació ha arribat a ser insostenible.

. Tancament de 24 hores

La tancada dels alcaldes i regidors ha durat 24 hores. Sobre això han incidit que “abans d’arribar a prendre aquesta mesura hem aprovat mocions que també ha aprovat el Partit Popular, hem enviat cartes a la Generalitat Valenciana o hem organitzat concentracions davant els ajuntaments”. Cap d’aquestes mesures ha servit perquè la Generalitat Valenciana prengue consciència de la situació aa la qual està sotmetent als municipis de la província. Tena també ha recordat finalment que els edils han sol·licitat una reunió amb el president de la Generalitat, per explicar-li la situació a la que han portat els deutes del Consell.

Més informació: | | |