Vilafranca, peça a peça

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 26 de gener de 2013 .
Etiquetes:

Quan l’any 1916 el danès Ole Kirk Kristiansen va obrir una xicoteta fusteria a la localitat de Billund segurament no imaginava que estava posant les primeres peces per a la construcció d’un gran imperi del joguet que avui dona treball a més de 4.000 persones i ha esdevingut un emblema global.

Kristiansen es limità a fabricar alguns joguets de fusta. Fou a partir de la dècada dels 40, i després de patir un greu incendi que va destruir el taller, que el seu fill Godtfred va pensar en la necessitat de començar a produir amb plàstic. La seua idea era fer joguets modulars, es a dir, joguets fets a peces que els xiquets havien de construir en sa casa. Va nàixer així Lego, una marca que remet a l’expressió danesa “juga bé”, que avui es comercialitza a quasi tots els racons del món i que compta amb quatre milions de fans. Milers de persones a tot el planeta s’han entretingut tractant d’alçar una torre o donant forma a ves a saber quina construcció. No debades, el lema de lego és “la imaginació és el límit”.

Precisament eixe és el títol de l’exposició que des dels passats Nadals i fins meitat de febrer es pot visitar a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca. Es tracta d’una mostra feta a partir de material de Lego proporcionat per gent del poble i en el qual es simula la vida d’una ciutat en miniatura.

En l’exposició, que ja ha estat visitada per més de 400 persones i ocupa deu metres quadrats, hi ha bombers, trens, policies, naus espacials, ports, platja, camp de futbol, estacions, castells i tot allò que es puga construir amb aquest joc global.

. Vídeo . Vilafranca recrea una gran ciutat amb les joguines de “Lego”

Més informació: