Ximo Puig demana a Fabra que atengue als alcaldes després del tancament i pague els 3.000 milions que deu als ajuntaments

comarquesnord.cat . Castelló . diumenge, 27 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que atengue als alcaldes i fixe un termini per pagar els més de 3.000 milions d’euros que deu als ajuntaments de tota la Comunitat. Puig ha realitzat aquestes declaracions després del tancament de 24 hores que han protagonitzat els alcaldes de Castelló a la Casa dels Caragols, per reclamar a Fabra precisament que pague el que deu. Puig ha insistit que “per als socialistes, el problema de l’atur és la nostra màxima preocupació. Per això, vull demanar-li al president Fabra que canviï d’actitud, escolte als alcaldes i pague el que deu als ajuntaments, que deu, en definitiva, a tots i cadascun dels veïns de la nostra Comunitat”.

Per al també portaveu d’Indústria al Congrés, aquests 3.000 mil milions que deu Fabra “permetrien crear més de 15.000 llocs de treball, ja que els ajuntaments són motors d’ocupació, tant directe com a indirecte i, en aquests moments, per culpa dels impagaments de la Generalitat, estan pràcticament ofegats”. Per a Puig, “no és admissible en democràcia que, malgrat les mobilitzacions, el Senyor Fabra ni s’hage dignat a cridar als alcaldes per dir quan pensa pagar el que deu”. cal recordar que els socialistes van iniciar les seves mobilitzacions fa més d’un any, amb mocions, escrits, concentracions i altres protestes i, tot i això, no han rebut cap comunicació per part de Fabra. Es tracta d’uns deutes contrets per la Generalitat en diversos conceptes, des de subvencions a escoles taller; obres acabades que han hagut de ser pagades pels propis consistoris; ajudes per al funcionament d’escoles infantils, centres de dia i una infinitat de serveis que estan realitzant els ajuntaments amb fons propis sense ser de la seva competència.

Ximo Puig ha recordat que els alcaldes socialistes s’estan “mobilitzant i donant la cara en nom de tots els alcaldes i en defensa de l’interès general, en defensa dels drets de tots aquells veïns que, com a conseqüència dels impagaments de la Generalitat Valenciana, estan veient retallar els drets que tant ens han costat aconseguir, com són la sanitat, l’educació, els serveis socials, les persones majors i un llarg etcètera de qüestions bàsiques que estan en perill pels impagaments de Fabra”. Puig ha recordat a més que amb aquestes protestes, “no solament reclamem el pagament del que deu als ajuntaments, sinó també a tots aquells col·lectius, entitats, sindicats, empreses i particulars afectats pel deute de la Generalitat.

Més informació: | | | |