La Diputació invertirà 1,4 milions d’euros a la millora de carreteres

comarquesnord.cat . Terol . dilluns 28 de gener de 2013 .
Etiquetes: ,

La Diputació de Terol va aprovar en la sessió plenària del mes de gener un important conjunt d’inversions en la millora de la xarxa viària provincial i que contribuirà a la millora de la qualitat de vida en el medi rural. Es tracta d’unes actuacions per un import global de 1’4 milions d’euros i que permetran l’adequació de deu carreteres i del condicionament d’una nau destinada a albergar les peces del Museu de Teruel. El desenvolupament d’aquest conjunt de treballs serà possible gràcies al Fons d’Inversió de Terol) del 2012, que aporta íntegrament l’esmentada quantitat.

La Diputació va defensar que disposar d’una eficient, moderna i segura xarxa viària provincial és un requisit imprescindible en un territori amb les característiques socioeconòmiques i poblacionals de Terol. Per això, la inversió permanent i sostinguda en matèria de comunicacions ha de ser fonamental per a assegurar la viabilitat dels nostres nuclis de població. A més, segons la mateixa Diputació, el desenvolupament d’aquestes obres d’infraestructura genera ocupació i contribueix a la dinamització de l’activitat econòmica en el medi rural. L’aportació del FIT de Terol permetrà treballar en aquesta línia i beneficiarà deu carreteres, cap d’elles això sí del Matarranya.

Des de la Diputació s’han prioritzat aquestes actuacions, ja que permeten culminar o continuar obres ja començades en aquestes carreteres. També s’ha donat preferència a la millora de les obres de reforç del ferm amb mescla bituminosa en calent. Això permet una execució més ràpida de l’obra, a més de garantir més qualitat i rendiment en el nou ferm amb què es dota la xarxa viària provincial. Està previst que bona part de les obres s’iniciïn al març de 2013 i, en qualsevol cas, que la seua execució estigui enllestida al llarg d’aquest exercici.

Més informació: |