La Federació de Municipis rebrà 310.000 euros del Programa de Suport a l’Administració Local

comarquesnord.cat . Saragossa . dilluns 28 de gener de 2013 .

La conselleria de Política Territorial del Govern d’Aragó i la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies han firmat un conveni que permetrà a aquesta última a disposar de 310.000 euros procedents del Programa de Suport a l’Administració Local per al finançament de les seues despeses de funcionament.

Segons va apuntar Antonio Suárez, conseller de Política Territorial, “és un pas important”, perquè “després diuen que no es dóna suport a les entitats locals. Amb la Federació estem pujant les dotacions, el Fons Municipal l’hem mantingut i l’import econòmic d’ajuda a les Comarques també l’hem pujat”, va dir Suárez, qui va concretar que “ho estem fent, dins d’un plantejament d’ajust en què el pressupost del Departament ha experimentat una disminució del 15%”.

El conveni està dotat amb 310.000 euros amb què la FAMCP finançarà el 43% del seu pressupost de despeses de funcionament. Per això, i segons va apuntar el president de la Federació, Carlos Boné, amb aquests diners la FAMCP “seguirà treballant en la defensa del municipalisme, més encara en aquests moments de dificultats econòmiques”.

Al marge d’això, el conseller de Política Territorial i Interior, Antonio Suárez, s’ha mostrat satisfet per les millores introduïdes en les últimes setmanes en el text de reforma de la Llei de Bases de Règim Local (LBRL) que debat el Govern d’Espanya. Després de conèixer que el Consell de Ministres va ajornar a una nova reunió l’aprovació de la reforma, Suárez va manifestar que “afortunadament, cada vegada que no s’aprova el text al Consell de Ministres, es millora el document”.

I és que, el conseller va reconèixer que “l’últim text que he vist no té res a veure amb el primer. Ja no es parla de suprimir mancomunitats, ni entitats locals menors. Per això, espero que aquest últim retard sigui per millorar el que encara és millorable”.