La representació de la Vida del Sant, novetat en les festes de Sant Antoni i Sant Blai d’Ortells

comarquesnord.cat . Ortells . dilluns, 28 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La localitat d’Ortells es prepara per a viure les seues festes en honor a Sant Antoni i Sant Blai. Éstes tindran lloc des del dia 1 de febrer al 4 i destaquen per una important participació, en la que es multiplica la seua població habitual. La principal novetat d’este esdeveniment és que es representarà la Vida del Sant.

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, destaca “la implicació dels veïns i veïnes d’Ortells per a organitzar unes festes especials, amb moltes activitats per a tots els públics”. A més, explicava que “a pesar dels ajustos pressupostaris, s’ha organitzat un ampli programa d’activitats, que permetrà que esta localitat visca amb un gran ambient les seues festes d’hivern”.

El programa de festes destaca per les seues activitats tradicionals i populars. El divendres a la nit, tindrà lloc el cercavila dels gaiters de Morella, la cremà de la barraca, amb el repartiment de pastes i moscatell i el ball. El dissabte i el diumenge al matí se celebraran els actes més solemnes, amb els cercaviles, missa, processó, retaule i vi d’honor. El dissabte a la vesprada, la tradicional oferta compartirà protagonisme amb la representació de la Vida del Sant, que es tornarà a celebrar en esta localitat. é la duran a terme el mateix grup d’amics que la realitza en el Sant Antoni de Morella. Cal indicar que fa més de 20 anys que es va realitzar per última vegada la vida del Sant a Ortells, i que és una de les peticions que els seus veïns va sol·licitar, en la reunió de fa dos setmanes, per a solemnitzar més, si cal, la festa als seus patrons. Cal assenyalar que esta representació sol congregar a centenars de veïns a la plaça de la Basílica Arxiprestal de la localitat murallada, sent un dels actes principals d’esta celebració Finalment, el dilluns, la missa als difunts tancada estes festes. Els actes s’han tornat a organitzar amb la participació dels veïns de la localitat.

Més informació: | | |