La Mancomunitat Comarcal Els Ports té un pressupost de 924.000 euros per a 2012

comarquesnord.cat . Els Ports . dimarts, 29 de gener de 2013 .
Etiquetes:

La Mancomunitat Comarcal dels Ports ha aprovat el seu pressupost 2012 que ascendeix a 924.000 euros. D’estos comptes, 451.000 euros que suposen quasi la meitat del total, estan destinats per a l’Escola Taller que va finalitzar al desembre. Una experiència formativa-laboral a la que la Generalita encara endeuta tota la segona fase, des del juny al desembre, el que suposa que els alumnes-treballadors encara no hagin cobrat les nòmines corresponents a eixos mesos “una quantitat molt important, lo qual és lamentable, perquè a més, ningú sap quan ho pagaran. Els diners estan confirmats a hisenda amb el FLA, però ningú sap donar una resposta” assenyalava el president de la Mancomunitat, Santiago Pérez.

El total del pressupost correspon al passat any perquè és la fórmula de funcionament que utilitza aquesta institució normalment. De totes formes, el president de la Mancomunitat apuntava que enguany “s’ha retardat molt perquè ha arribat molt tard la resolució de la conselleria de benestar social sobre els serveis socials, una partida que és la més alta cada any, encara que al 2012 també destaca la partida de l’Escola Taller”. Respecte als serveis socials, han disminuït 33.000 euros respecte a l’anterior pressupost, quedant-se en 81.000 euros. Dins de la retallada, al menys el que paguen els pobles ha baixat “com que no hi ha tant de dèficit per cobrir, entre tots els municipis que estem a la Mancomunitat tenim de pagar 20.000 euros, menys que altres anys”. Aquesta disminució, per a Pérez “pot afectar sensiblement als usuaris, perquè al tenir menys recursos, disminueixen les hores de servei per emergències socials”.

L’altra partida ressenyable és la de personal. Un total de 108.000 euros són el propi personal de la institució comarcal, mentre que 368.000 euros formaven part dels pagaments a nòmines dels treballadors de l’escola-taller, faltant el que endeuta el Consell, i la Seguretat Social dels contractes.

Per altra banda, en quan a inversions, en el pressupost 2012 està l’obra d’una piscina a Ares del Maestrat dels POYS 2011. A pesar de que aquest municipi ha abandonat la institució, l’acord es va prendre anteriorment. La Diputació paga 62.000 euros, mentre que el consistori paga la resta fins aplegar als 132.000 euros. Altres inversions són 20.000 euros de l’hivernacle de Cinctorres, i 75.000 euros de les ajudes de l’AVEN, que es reparteixen en 25.000 cadascun Vallibona, Castell de Cabres i la Pobla de Benifassà.

La Mancomunitat es troba en una situació “molt greu” indicava Pérez, perquè a més del deute de l’escola-taller i el retall en els serveis socials, en altres conceptes el Consell endeuta 293.000 euros d’ajudes de l’Agència Valenciana de l’Energia, de salaris de ADL’s o del salari jove. Així com també, els 81.000 euros compromesos per als serveis socials no han aplegat. Amb les dades a la mà, la situació “és complicada, perquè nosaltres sí que hem anat pagant, afrontant dels nostres comptes despeses que tenia de fer front la Generalitat i no ho ha fet”. Per al president de la Mancomunitat “estem costa amunt, però cal continuar, a pesar de que és una situació ideològica, com la proposta de l’Estat d’eliminar les Mancomunitats”.

Més informació: