Morella realitza millores en el castell i ampliarà la seua oferta cultural i turística

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 29 de gener de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Morella està realitzant unes obres per a millorar la zona del Palau del Governador, ubicat en el segon anell del castell, i incrementar l’oferta cultural i turística que allí es troba. D’una banda, es pretén millorar la consolidació de la Cova Major d’esta fortalesa i, ampliar l’exposició de restes arqueològiques trobats en el terme municipal. A més, davant de la torre de la Pardala es condicionarà un cos de guàrdia per a poder albergar una mostra sobre la història de la localitat.

El regidor d’obres, Rafa Pallarés, afirma que “per mitjà d’estes actuacions es millora l’aspecte visual del castell i s’ampliarà l’oferta turística i cultural de la fortalesa”. A més, l’edil explica que “la zona del Palau del Governador és un gran atractiu per als visitants pel seu valor històric, els seus miradors i l’exposició que ajuda a entendre la importància de Morella en la història”. “Esta oferta és possible ja que en els últims tres anys s’ha condicionat el palau i s’ha realitzat l’obra de consolidació de la zona d’artilleria i, ara, ampliarem els atractius turístics amb la millora del cos de guàrdia”, afegia Pallarés.

Durant els últims dies, les obres s’han centrat en l’interior del Palau del Governador. Concretament, s’han realitzat uns treballs de manteniment en la Cova Major, per a evitar que es desprenguen algunes roques degut a la filtració d’aigües. Una vegada que concloguen estes tasques, s’instal·laran noves vitrines de vidre amb més restes arqueològiques en el seu interior. Cal recordar que l’interior del Palau del Governador es va condicionar fa tres anys per a ser visitable i es va traslladar al seu interior l’exposició “El Castell, una història de futur”, que realitza un recorregut pels personatges històrics que han passat per la ciutat. Este conjunt construït en l’interior de la roca complix en 2013, 300 anys d’antiguitat. A més, ja s’han començat els treballs en el cos de guàrdia.

Precisament, este anell del castell és la zona que més s’ha millorat en els últims anys, ja que en l’obra de consolidació de l’afonament que es va produir l’any 2000, també s’han reconstruït les zones d’artilleria. Per això, davant del Palau del Governador hi ha uns miradors amb unes vistes impressionants de gran part del terme de Morella.

Esta no serà l’única actuació que es realitzarà en el castell en les pròximes setmanes, ja que també es rehabilitarà la zona de muralla entre la torre del Pantó i la Porta Ferrisa. Actualment, ja que s’ha planificat l’obra i el seu començament es produirà en breu.

. Vídeo . S’executen millores al palau del governador del castell de Morella

Més informació: | |

1 comentari

  1. inspector seguridad enllaç al seu comentari

    esto si que es trabajar con seguridad.
    ¿donde estan los andamios homologados????