Un comprador secret es fa amb el retrat de Cabrera per 10.429 euros

comarquesnord.cat . Londres . dimarts, 29 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

Cabrera torna a casa. El retrate que es va subhastar la setmana passada a la prestigiosa sala Bonhams de Londres de ‘El Tigre del Maestrazgo’ va ser venut per 8.300 euros preu de martell. Amb comissions va aplegar als 10.429 euros. La subhasta començaria amb 5.000 euros i va saltar de seguida a l’oferta de 8.300 euros, feta per algú que estava absent, i ja no es mouria, sent adjudicada l’obra a este comprador secret. El preu previst per la sala Bonhams estava entre 7.500 i 9.500 euros. El que va quedar clar està en que els compradors anglesos no estaven per Cabrera.

El misteri d’aquesta transacció, ha portat a saber que el comprador absent és un privat espanyol, el que porta a pensar que Cabrera ha tornat a casa. El que no va aconseguir en l’exili de 1850, fins a la seva mort al 1877, o aconseguirà ara.

El preu pel que va ser venut representa el triple de l’assolit fins ara per un retrate de l’autor, John Prescott Knight (1803-1881), fet que il·lustra la curiositat que encara aixeca el Cabrera. La confidencialitat de les cases de subhastes, la Bonhams en aquest cas, no els permet revelar la identitat dels compradors sense la seva autorització. Tot i això, no es descarta descobrir el lloc o les mans on anirà a parar el retrat.

Fins l’actualitat, el quadre formava part del patrimoni dels descendents de ‘El Tigre del Maestrazgo”. “Ha arribat el moment de separar-me del retrat que he conservat amb afecte durant la meva vida d’adult, i a punt estic de complir 80 anys”, apuntava Simon Hornyold-Gandolfi, besnét del general Ramón Cabrera. Ja ho ha fet. A un enigmàtic comprador que el portarà de retorn a Espanya.

Més informació: | | | |