Vinaròs calfa motors per al gran esclat del “Carnaval”

comarquesnord.cat . Vinaròs . dimecres, 29 de gener de 2013 .
Etiquetes: , , ,

És un dels carnestoltes més multitudinaris de la Comunitat Valenciana i, a hores d’ara, ja calfa motors. Vinaròs està a punt de viure dos caps de setmana de festa, disfresses i música. El ‘Carnaval de Vinaròs’ comença el cap de setmana del 2 i 3 de febrer, però viu els dies més intensos el dissabte 9 i el diumenge 10, amb les grans desfilades.

Més de 4.000 comparseros lluiran els dissenys elaborats artesanalment per a l’ocasió al ritme de samba i baix l’atenta mirada de milers de persones. Vinaròs s’ompli de gom a gom en un esclat de plomes i purpurina que no deixa indiferent ningú. Ja fa mesos que els vinarossencs treballen en la confecció de les disfresses. Les 32 reines del Carnaval seran les protagonistes d’una gal·la que, a pesar de no celebrar-se a la Plaça de Bous per motius de seguretat, serà punt de trobada de tot un poble vestit de festa el dissabte 2 de febrer.

. El gran carnestoltes de la província

El ‘Carnaval de Vinaròs’ és un referent per a tota la costa mediterrània i arrossega públic de tota la geografia valenciana. A la comarca dels Ports, molts són els que es desplacen fins la ciutat del llagostí per tal de viure en primera persona la màgia del carnestoltes.

Tanta és l’afluència de gent de la comarca fins allí, que alguns carnestoltes com el de Morella s’adapten al calendari en funció de les dates escollides pels vinarossencs, per no coincidir. El ‘Carnaval de Vinaròs’ 2013 espera comptar un any més amb el recolzament de la gent.

Més informació: | | |