Calaceit és l’última víctima de l’onada de robatoris que pateix el Baix Aragó, el Matarranya i Els Ports

comarquesnord.cat . Calaceit . dijous 31 de gener de 2013 .
Etiquetes:

El poble de Calaceit va viure la matinada de dimarts a dimecres un seguit de robatoris. El Hotel-Restaurant ‘Los Cazadores’, les instal·lacions esportives del Calaceit CF, el punt de neteja de camions, així com una casa particular, van ser els llocs escollits pels lladres per a sostraure tot el que hi hagués de valor. Els delinqüents van robar també dos cotxes particulars, que van utilitzar per emportar-se les màquines tragaperres de l’Hotel ‘Los Cazadores’.

Els lladres van utilitzar el mateix ‘modus operandi’ que la matinada anterior al municipi veí de Valdealgorfa (Baix Aragó) i es podria donar el cas que fossin els mateixos. De fet, el 4×4 que van utilitzar per a robar a Valdealgorfa va ser localitzat a només uns dos quilòmetres de Calaceit, i aquest fet podria estar associat al robatori d’una furgoneta i un turisme al mateix municipi del Matarranya. La furgoneta va ser localitzada a la pista que condueix a l’abocador municipal i que va quedar enganxada al fang.

. Els vidres rebentats

Del robatori es coneixen pocs detalls, i des de l’Hotel ‘Los Cazadores’ expliquen que les alarmes van sonar en torn a les cinc de la matinada. Un testimoni afegia també que va veure a quatre desconeguts emportant-se les tragaperres del restaurant, després de que aquests rebentaren un dels grans vidres que destaquen a la zona de bar. Els lladres també van accedir a una casa, així com també van robar les monedes del punt de neteja de camions del polígon industrial de Calaceit.

Des del Calaceit CF també van explicar que els lladres van accedir a les instal·lacions esportives. Van arrancar les reixes de les finestres, van rebentar portes de fusta, però no van sostraure res. Presumptament, els lladres van fugir de Calaceit amb el turisme i una de les màquines tragaperres. L’altra va ser forçada i ha estat trobada a la pista que condueix a l’abocador municipal i al camp de tirar. Els lladres hagueren pogut passar el dia de dimarts per algun mas o poble de la zona.

. Tercer robatori en dos mesos

Ràdio Matarranya ha tingut l’oportunitat de parlar amb la propietària de l’Hotel ‘Los Cazadores’ de Calaceit, Carmen Castañeda, qui va reconèixer que estan cansats de patir robatoris i que no es busqui una solució. De fet, aquest és el tercer robatori que pateix l’establiment en només dos mesos. Abans de Nadal, i en un breu marge de 20 dies, els lladres van entrar en dos ocasions per la porta de la cuina del restaurant, emportant-se tot allò que van poder i causant molta destrossa.

De fet, des del mateix establiment s’han mostrat bastant cansats d’aquests robatoris, que en els dos últims mesos han suposat el robatori de les tragaperres, el trencament de la màquina de tabac, de la televisió, i inclús deixar bromes de mal gust com traure tots els gelats de les cambres frigorífiques. En un dels robatoris també es van sostreure les fitxes que utilitzen els aficionats de Calaceit de tir al plat per a fer el seguiment de les seues puntuacions.

. Sisè municipi afectat

Les comarques dels Ports porten unes setmanes sent el blanc dels lladres. Olocau va ser el primer municipi en patir robatoris, passant després pel Forcall. Sense anar més lluny, el passat cap de setmana, i coincidint amb els Sant Antonis dels seus pobles, Herbers (el divendres) i Vallibona (el dissabte) van ser també víctimes de robatoris. Curiós és el cas del Forcall, on els lladres han utilitzat uns mètodes molt similars als que s’han viscut a Valdealgorfa (aquest dimarts) i Calaceit, que ha estat l’últim municipi afectat.

Més informació: