L’ajuntament de Valderrobres aprova els comptes de 2013 per unanimitat

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous 31 de gener de 2013 .

El consistori de Vall-de-roures ha aprovat en ple municipal els pressupostos per al 2013, uns comptes que per a este exercici venien marcats per ‘l’estabilitat pressupostària’ i tenien fixats un sostre de gasto de 3,1 milions d’euros. Els regidors de Vall-de-roures van aprovar per unanimitat un pressupost que ronda els 3 milions d’euros, uns números que inclouen també el pressupost de la Societat Municipal i que integra la Residència, l’Escola de Futbol Base i el Tren Turístic.

El pressupost d’este exercici inclou entre altres una partida pressupostària destinada a l’ampliació del CEIP Vicente Ferrer i xifrada en 450.000 euros. Fa unes setmanes es va fer públic que el FIT (Fons d’Inversions de Terol) del 2012 destinaria una partida de 145.000 euros a este projecte. Segons es va concretar en el ple municipal, el Servei Provincial d’Educació es farà càrrec de la redacció del projecte i de la direcció d’obra, i caldrà treballar per a aconseguir els 300.000 euros que faltarien.

. Conscients de la situació actual

L’alcalde Carlos Boné va reconèixer que “el pressupost és un poc com el de la majoria de les administracions, on cada vegada els recursos són més justos. Però hem de ser conscients de la situació que hi ha, i crec que s’han fet uns pressupostos bastant realistes amb la situació actual”. Boné va afegir que “hem volgut centrar-nos en mantindre allò que tenim, en no gastar en coses que es poden evitar o que són més prescindibles, i ens hem centrat en el tema d’inversions”.

L’alcalde de Vall-de-roures es referia al CEIP Vicente Ferrer. “L’objectiu és aconseguir tindre una inversió important, i que seria l’ampliació de l’escola que necessitem amb urgència”. Boné va destacar que al poble “tenim la sort de que naixen molts xiquets i la població no va a menys”. A finals de 2012 “se’ns van concedir 145.000 a través del Fons d’Inversions de Terol”, i ara “haurem de lluitar per a aconseguir els 300.000 euros que ens falta per arribar” als 450.000 euros.

. Coloms, carrers i mobiliari urbà

Dins dels pressupostos 2013 també s’ha contemplat un projecte que pretén resoldre el problema que té el municipi amb els coloms i els seus efectes, ja que hi ha veïns que inclús s’han queixat de que no poden estendre la roba a fora. També es va fer menció a l’estat de les rajoles de carrers del casc històric que llisquen molt, i que es vol resoldre posant baranes i recuperant la rugositat de les lloses. Hi haurà algunes també inversions associades al mobiliari urbà. Al ple també es va tractar la recent publicació del PGOU.