La Generalitat comença a pagar el deute pendent, que supera els 900.000 euros, amb la Residència de Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 1 de febrer de 2013 .
Etiquetes: ,

Després de més de 70 dies de protestes diàries, els treballadors de la Residència de la 3a edat de Morella estan a punt de cobrar les múltiples nòmines pendents que els han portat a viure una situació insostenible per la que s’han queixat sorollosament.

La Generalitat Valenciana ha començat a saldar el deute amb la Residència de Morella i el pagament de les nòmines serà prioritari per a les germanes de la Consolació que gestionen el centre. Aquest divendres tindrà lloc, també a les 12 del migdia, la concentració habitual a les portes del centre, tot i que en aquesta ocasió no estarà acompanyada de soroll, sinó de paraules d’agraïment a la gent que els ha donat suport durant aquests durs mesos.

Les primeres declaracions al respecte provenen de l’Ajuntament de Morella. L’alcalde Rhamsés Ripollés diu que “ja era hora. El seu pagament ha de ser prioritari per a la direcció del centre. Gràcies per la lliçó i professionalitat que esteu demostrant durant els més de 70 dies que heu eixit al carrer i sobre tot durant els mesos i mesos que porteu patint esta situació”. El primer edil morellà també apunta que “continuem estant al vostre costat, per què no es repetisca esta lamentable situació, amb un calendari clar de pagaments, i al costat també dels altres col·lectius i persones que la Generalitat els deu tants i tants diners del seu treball i esforç”.

El deute que la Generalitat arrossega amb aquest Centre suma l’aportació de la Generalitat de tot el 2012 i el que portem de 2013. Són més de 900.000 euros el que estan pendents de pagament. Aixó ha provocat, que encara que l’empresa gestora -en aquest cas les Germanes de la Consolació- hagen assumit nous crèdits, per poder continuar tenint el centre en funcionament, els treballadors de la residència porten més de 5 mesos sense cobrar.

Més informació: |