Els Ports passa de 21,5ºC a 5ºC en només un dia

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 3 de febrer de 2013 .
Etiquetes: ,

Canvi radical en el temps que s’ha notat de forma considerable a la nostra comarca amb forts cops de vent, caiguda dels termòmetres i fins i tot algo de neu. Durant dissabte i diumenge, el vent va ser protagonista amb ratxes que van aplegar als 126 quilòmetres a Catí la vesprada de dissabte. En altres punts es va aplegar a 111 quilòmetres per hora a la Pobla de Benifassà-Fredes, 104,7 a Vallibona, 96,6 a Herbers o 95,8 a Vallivana.

El vent es va unir a una caiguda de les temperatures, el que va fer augmentar de forma brusca la sensació de fred. Una dada que il·lustrava este canvi meteorològic es produïa a Vilafranca. El divendres es va arribar al 21,51 de màxima, a sols un grau del rècord històric en un mes de febrer de l’observatori. El dissabte, la màxima es va quedar en 5º, pel que la baixada va ser de 16,5º en el mercuri.

A més, també aplegaria la neu, però de forma anecdòtica, deixant-se notar principalment en cotes altes. Un temps que va dificultar la pràctica del futbol en partits disputats als Ports. També va tombar algun arbre, persianes i senyals. Els Sant Antonis d’este cap de setmana van estar condicionats pel temps, però es va poder desenvolupar tot amb normalitat.
Per altra banda, el fort vent d’este cap de setmana va tornar a trencar un aerogenerador, en este cas al parc la Manzanera a la zona d’Olocau del Rey. Com es pot comprovar en les fotografies, les aspes van quedar destroçades i van ser un perill perquè el dissabte una es va quedar penjant. Un fet bastant curiós que s’ha repetit les darreres setmanes en altres parcs a Todolella i Vilafranca.

Més informació: |