Ortells ha viscut unes festes de Sant Antoni i Sant Blai molt participatives

comarquesnord.cat . Ortells . diumenge, 3 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La localitat d’Ortells ha viscut les seues festes en honor a Sant Antoni i Sant Blai, durant este cap de setmana. Éstos són els dies amb més participació en l’hivern i la seua població s’ha multiplicat durant este cap de setmana. Les festes conclouen oficialment dilluns, amb la missa als difunts.

La principal novetat d’enguany ha sigut la representació de la Vida del Sant. Ésta la van dur a terme el mateix grup d’amics que la realitza en el Sant Antoni de Morella. A pesar del fort vent i fred que va fer durant la representació, els veïns no es van perdre esta actuació que portava més de dues dècades sense realitzara en la localitat. Per això, havia sigut una de les peticions que els veïns van sol·licitar, en la reunió de fa dos setmanes, per a solemnitzar més, si és possible, la festa als seus patrons.

El programa de festes destaca per les seues activitats tradicionals i populars. Les festes es van iniciar el divendres, amb les cercaviles a càrrec dels gaiters, la cremà de la barraca i el ball. Durant la jornada d’ahir dissabte i d’avui tenen lloc els distints actes religiosos i populars. En les jornades matinals, l’agenda té misses, processons i retaules. Abans, la diana va a càrrec dels gaiters.

Dissabte, la tradicional oferta va compartir protagonisme amb la representació de la Vida del Sant. En esta, els veïns de la localitat i altres visitants liciten per diferents productes del municipi. Es tracta d’un curiós acte, en el que es paguen elevades quantitats per alguns productes.

Més informació: | | |