L’Ajuntament de Morella potència i amplia els serveis socials que es presten en el municipi

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 4 de febrer de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha incrementat els serveis socials que es presten des de l’àrea de benestar social. Així, el consistori assumirà la teleassisténcia, el Centre de Dia, diversos aparells adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, acull a persones que realitzen tasques en benefici de la comunitat, subvenciona al 50% la llicència d’obres d’accessibilitat, ajuda a les associacions de pensionistes o jubilats o oferta serveis d’emergència social, dependència o ajuda domiciliària coordinats des de la Generalitat o la Mancomunitat dels Ports. D’esta manera, es potencia una àrea que pretén “que, en estos moments de dificultat econòmica, ningú es quede al marge,”, segons explica la regidora de benestar social, Malú Blasco.

L’edila afirma que “els veïns i veïnes de Morella han de saber que a pesar de les retallades, els impagaments o els canvis estructurals, en l’àrea de serveis socials oferim encara més serveis que en els anys anteriors i, poden passar per allí per a informar-se”. Així, també lamenta “el llast que suposen els impagaments de la Generalitat i la falta de sensibilitat i compromís amb les persones majors, ja que ha eliminat el servei de teleassisténcia del que es farà càrrec l’Ajuntament per a no deixar desateses a 25 persones”. Cal recordar que l’administració autonòmica deu els sous de les dos treballadores socials de l’Oficina central de la Dependència, des de l’any 2010 o, que els impagaments al Centre de Dia estan dificultant la gestió del mateix.

Éste serà el primer any que l’Ajuntament de Morella es farà càrrec del servei de teleassisténcia, després que la Generalitat i la Diputació hagen renunciat a finançar-lo. Per mitjà d’ell, es dedica una atenció professionalitzada a més de vint-i-cinc majors de la localitat.

A més, es continua apostant pel Centre de Dia i per serveis complementaris, com el de fisioteràpia, menjador social o tallers de memòria. Este servei és molt important per a les persones majors, ja que reben una atenció professionalitzada i estan en contacte amb els familiars, treballadors i altres usuaris. En este lloc, es realitzen moltes activitats que permeten l’exercici mental i físic de les persones que l’utilitzen diàriament. Las personas mayores también tienen a su disposición la ayuda domiciliaria o Les persones majors també tenen a la seua disposició l’ajuda domiciliària o la tramitació de la Llei de la Dependència, que es coordinen des de la Mancomunitat dels Ports, i els aparells adaptats per a persones en dificultats.

Des del consistori es presta un treball d’ajuda i dinamització de les associacions de pensionistes i jubilats, com les de Morella, Xiva i Ortells i es col·labora amb el gremi de la Gent Gran. A més, a través del Carnet d’Or, els majors poden beneficiar-se de descomptes en els serveis municipals.

Cal recordar que a l’Ajuntament de Morella estan les oficines d’informació, orientació i assessorament. En elles, es van atendre 849 consultes l’any 2012.

Més informació: