LOS LUNES AL SOL: “La burla”

Amparo Panadero . 4 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

Fa uns dies Iñaki Gabilondo va fer una crida al seny, a la coherència, recomanant al monarca espanyol la seva abdicació. “Ha de triar entre el seu regnat i la corona”. El mestre periodista va marcar la indignació i el cabreig global que presideix Espanya. És d’interès general que el primer inquilí del palau de la Zarzuela faci les maletes oficials i es baixi de la cantonada de la taula del seu despatx. El cas Nóos està arrelat a la casa real, des de fa anys ha anat corcant les nobles parets, encara que sigui ara quan ha vist la llum informativa. Una ruïna més del llast de corrupció que ha inundat aquest país del primer món, perquè aquí es roba, i molt, però amb ‘guante blanco’ i traje de sastre a mesura.

I de la mà del ciutadà Urdangarin s’ha anat desteixint una enorme madeixa de tràfic d’influències, prevaricació, malversació de fons públics. Fets paral·lels a casos, entre uns altres, com el Gürtel i el Bárcenas. Els fets d’aquesta mega trama van a anar sortint a la llum, malgrat les pressions, amenaces i altres traves que el poder està dedicant als professionals de la Justícia, i del Periodisme. No oblidem l’assetjament i enderrocament del jutge Garzón que va començar a tirar del fil i a desembolicar l’embull que molts coneixien, tots sabien i tots negaven. No oblidem com l’ara president del Govern reconeixia i premiava a aquells “ciutadans exemplars”, la majoria d’aquesta autonomia, amb responsabilitats institucionals, que, ja imputats o sota sospita, somreien a les càmeres mediàtiques defensant la seva innocència i atacant durament als mitjans de comunicació que feien el seu treball, que estaven explicant la veritat. I la veritat no té remei.

Els fets són tan evidents que resulta cada vegada més difícil digerir el cinisme, la supèrbia, i tota la informació que va sortint a la llum. Per això és intolerable que ens prenguin per una societat d’imbècils, menyspreant a un poble que, a més, està sofrint, immers en la dura tasca de sobreviure. Tanta vexació i afront públic no tenen perdó. Rajoy s’està equivocant i aquest país va a seguir sumant motius per a la ràbia i el desassossec. Vergonya cavalllers, vergonya

Més informació: | |