Maria Molins, premi Gaudí a millor actriu principal per ‘El Bosc’

comarquesnord.cat . Barcelona . diumenge 3 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

‘Blancaneu’ i ‘Lo imposible’ han estat les grans guanyadores dels V Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cine Català, uns premis que s’han lliurat diumenge a Barcelona i que han aplegat molta expectació pel paper que podia fer ‘El Bosc’, pel·lícula rodada a La Freixneda i Arnes i que parla d’una família del Matarranya. Finalment, només Maria Molins ha pogut emportar-se l’estatueta entre les onze nominacions de ‘El Bosc’, i ha estat com millor actriu principal.

I és que davant tenia pel·lícules que han tingut molt d’èxit i repercussió a la cartellera. Per una banda, ‘Blancaneu’ de Pablo Berger, i per l’altra ‘Lo imposible’ de Juan Antonio Bayona, un film que ha polvoritzat el rècord de taquilla espanyol. ‘Blancaneu’ ha rebut el premi a millor film en català, tot i la controvèrsia de ser una pel·lícula muda, i també els de vestuari, direcció artística i música original. ‘Lo imposible’ s’ha quedat amb el de millor director, a més del de millor film europeu, fotografia, muntatge, maquillatge i so.

A més, es destaquen els premis al millor actor principal per a Àlex Monner (‘Els nens salvatges’), així com els de millor actor secundari per a Eduard Fernàndez i millor actriu secundària per a Candela Peña, tots dos per ‘Una pistola en cada mano’. Aquest film ha obtingut el guardó de millor pel·lícula en llengua no catalana i millor guió, de Cesc Gay i Tomàs Aragay. Els V Premis Gaudí també van homenatjar Montserrat Carulla (ara a La Riera) amb el Premi d’Honor.

Més informació: | |