Els lladres assalten el col·legi de Cinctorres passat el Sant Antoni

comarquesnord.cat . Cinctorres . dimarts, 5 de febrer de 2013 .
Etiquetes: ,

Cinctorres ha sigut la nova localitat dels Ports escollida pels lladres per a continuar amb els robatoris a l’interior. En aquesta ocasió, van assaltar l’escola de primària José María Peris, situada a les afores de la localitat la matinada del diumenge al dilluns.

El botí no va ser massa quantiós, portant-se un projector valorat en uns 500 euros i diversos USB, així com van rebentar tres portes d’accés al centre i van forçar un habitatge que està en la planta superior de l’immoble. També s’ha confirmat este dimarts que van intentar entrar en tres cotxeres properes a l’escola.

De nou, ho van fer amb total tranquil·litat, arribant a beure’s uns sucs que tenen els professors per als més menuts. A més del propi furt, també van desordenar les aules i la sala de professors. “Buscaven diners, però com ens van robar fa dos anys intentem tenir el mínim de coses valuoses a l’interior” indicava l’alcalde de Cinctorres, Antoni Ripollés.

Una de les netejadores de l’escola va ser la que es donar compte que alguna cosa passava quan el dilluns a les set del matí va anar a treballar. Es va alarmar al vore les portes obertes pel que va cridar al primer edil per a comprovar que succeïa. El que es van trobar va ser molt desordre i diferents accessos forçats. No van tocar res i van cridar a la Guàrdia Civil que es va personar per a iniciar la investigació. Malgrat el desordre, es va cercar la normalitat i en poc més de dues hores van netejar el centre per a poder acollir als xiquets que van fer classe tant el dilluns, com este dimarts. Al costat de l’equip docent van ordenar els papers i van quantificar el que s’havien endut. “Poca cosa per sort, encara que teníem por perquè tenim les claus dels altres centres a Castellfort i Portell, perquè formem un Col·legi Rural Agrupat, però no les van tocar” indicava Antoni Ripollés.

Casualment, el nou capítol de robatoris va arribar quan es tancava el cap de setmana de Sant Antoni. “Estàvem alertats perquè s’havien produït successos d’aquest tipus coincidint amb aquesta festivitat a Vallibona o Herbers” assenyalava Ripollés. El dissabte, dia gran de la celebració a Cinctorres, la Guàrdia Civil va patrullar per la zona per a vigilar qualsevol moviment sospitós. El diumenge a la nit va ser quan els lladres van trobar una bona ocasió per a robar “crec que no són professionals, perquè van entrar de forma brusca i ho van deixar tot desordenat” indicava l’alcalde. El col·legi consta de dues plantes.

En la superior, hi ha un habitatge ocupat per uns marroquins. “Ells són els que han confirmat quan es va produir el robatori, perquè el diumenge van comprovar a la nit que estava tot tancat i a ells també els van forçar la porta on dormien i, afortunadament, no van poder entrar” narrava Antoni Ripollés.

Els pares i familiars dels més menuts parlaven a les portes de l’escola del succeït “tal com estan les coses li pot passar a qualsevol perquè han robat ja en molts pobles i ara hem sigut nosaltres” comentava una mare. Les últimes setmanes, els lladres han actuat a Olocau del Rei coincidint amb les festes de Santa Lucía, a Forcall en una nit amb diferents successos, així com coincidint amb el Sant Antoni d’Herbers i Vallibona.

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, va mantenir una reunió recentment amb el subdelegat de Govern demandant major presència policial a les nits durant aquesta època de l’any.

. Vídeo . Els lladres assalten el col·legi de Cinctorres

Més informació: |