Entesa per Calaceit comparteix el diagnòstic econòmic del PP i aposta per un “consens entre tots”

comarquesnord.cat . Calaceit . dimecres, 6 de febrer de 2013 .

Les reaccions a la sessió informativa que va fer l’actual equip de govern (Partit Popular) de Calaceit no es van fer esperar. Paulí Fontoba, regidor d’Entesa per Calaceit (EC), va explicar que des del seu grup polític es comparteix, a nivell general, el diagnòstic comptable presentat i que este ha comportat que el consistori local es trobi en “estat de fallida”. Per un altre costat, Fontoba també va defensar que la “solució” davant d’esta situació crítica passa per a arribar a un “consens entre tots”.

Poc després d’esta sessió informativa, i la presentació d’un butlletí públic, sobre l’actual situació econòmica municipal, el regidor d’Entesa va passar pels estudis de Ràdio Matarranya per a donar a conèixer les reaccions i l’opinió del grup polític respecte a les dades facilitades per Josep Maria Salsench.

En primer lloc, Fontoba va mantindre que “des d’Entesa creiem que l’informe presentat és correcte i que la situació actual de l’Ajuntament del municipi es pot definir com de fallida”. Tan crítica és la situació econòmica del consistori calaceità que, segons el mateix regidor d’Entesa, “donada la situació no es pot descartar ni que intervinguin l’ajuntament, que vinguin els hòmens dels maletins, perquè actualment no hi ha diners per a pagar tot el que es deu si no s’aconsegueix un ajornament”. Quant a la causa de l’actual situació, Fontoba únicament va dir que “s’ha confiat massa en les ajudes d’altres administracions, i en lloc de treballar en el que es tenia s’ha estirat més el braç que la màniga”.

En segon lloc, i respecte a altres temes exposats per l’equip de govern, el grup de EC va explicar que en el cas de l’acord amb el gerent de l’empresa municipal “natres haguérem arribat a judici perquè creiem que era necessari aclarir totes les circumstàncies vinculades al contracte firmat amb l’anterior consistori”. Pel que fa al deute del Reindus i a la retenció del 50 per cent de l’aportació de l’estat a Calaceit, Fontoba simplement va compartir l’anàlisi fet per l’alcalde popular.

Finalment, el regidor de EC va defensar que “la situació és molt greu” i que “ara és necessari arribar a un consens entre tots, entre tots els grups polítics i tota la gent del poble per a aconseguir buscar una solució a este problema i evitar que la divisió que s’ha creat al poble no vaigue a més”. Tot i això, Fontoba és conscient de que “és una cosa que no sé si serà possible”.