Morella prepara per a viure el Carnestoltes el dissabte 16 de febrer

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 6 de febrer de 2013 .

Morella es prepara per a viure les seues festes de Carnestoltes el proper dissabte 16 de febrer. Esta mateixa setmana s’ha presentat el cartell i s’estan ultimant tots els detalls per a la celebració d’este carnestoltes que com ja és habitual, té la peculiaritat de que s’emmarca dins de la Quaresma i compta amb una gran participació popular. En les desfilades del dissabte, es preveu la participació de més 1000 persones.

La festivitat del Carnestoltes també és una cita amb una repercussió econòmica important per a la ciutat ja que són molts els visitants que rep la localitat i els hotels i les cases rurals sempre registren una bona ocupació.

Les primeres activitats es desenvoluparan el dissabte a la vesprada. Els festejos s’inicien amb el moment per als més menuts. La desfilada infantil s’iniciarà a la Plaça Colom i arribarà fins a l’Espai Firal. Allí, els joves podran gaudir d’un parc infantil, amb distintes activitats a realitzar i del berenar. Açò és l’aperitiu a l’acte que congregarà a un nombre més gran de persones. Es tracta de la gran desfilada de disfresses.

Des de la Plaça de Sant Miquel fins al final del Carrer Blasc d’Alagó, els protagonistes desfilaran mostrant els seus divertits vestits. Com a novetat, enguany a més d’una xaranga també acompanyaran els participants durant tot el recorregut la batucada “Percussió Morella”.

El regidor de festes, Amadeu Bordás, destaca que “a causa de la peculiaritat de la data, este Carnestoltes és una festa que congrega a un gran nombre de veïns de Morella i de visitants que vénen fins a la nostra ciutat per a gaudir d’esta jornada tan lúdica. A més, l’edil morellà afegia que “agrair també la implicació de distintes associacions, que han col·laborat en l’organització de la festa i que sense la seua ajuda seria difícil organitzar totes les activitats”. Així, l’AMPA de Primària col·labora en l’organització del Carnestoltes infantil i dinamitza la jornada vespertina del dissabte amb distintes activitats.