Es presenta la novel·la “Caballos de labor” a La Iglesuela del Cid

comarquesnord.cat . La Iglesuela del Cid . dijous, 7 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

Aquest dissabte 9 de febrer es presenta la novel·la “Cavalls de labor” d’Antonio Castellote, guanyadora del Premi de Novel·la Curta de la Comarca del Maestrazgo de 2012. L’acte tindrà lloc en La Iglesuela del Cid, en el Convent dels Paules i a l’el està previst que assisteixin Arturo Martín Calvo, president de la Comarca del Maestrazgo, Juan José Cruz Pitarch, Vicepresident de ADEMA i Regidor de l’Ajuntament de la Iglesuela i el propi autor del llibre.

Aquest premi va sorgir amb la idea de fomentar l’escriptura i la creació literària tenint com a eix l’escenari del Maestrazgo, d’una banda, i difondre entre els habitants el potencial literari del seu territori incitant-los a participar, convertint-se a un temps en creadors i protagonistes de les seves novel·les, per un altre.

En aquesta edició el guanyador del premi ha estat Antonio Castellote. Antonio, natural de Terol, treballa com a professor de Llengua i Literatura en un institut de Madrid. Durant els anys 2005 i 2009 va col·laborar com folletinista per al Diari de Terol, en les pàgines del qual va publicar cinc novel·les per lliuraments: Fabricación Británica, Los ojos del río, Una flor de hierro, Otoño ruso i La enfermedad sospechosa, la primera de les quals, ambientada en el Maestrazgo durant la Primera Guerra Carlista, va anar posteriorment publicada en llibre per l’editorial Certesa. En aquesta mateixa editorial va publicar el llibre Geórgicas, que incloïa dos relats breus, d’ambient rural, i la novel·la talla “Los Toros en invierno”, que també succeeix a les terres del Maestrazgo. Va escriure els guions del curtmetratge Témpora y violeta i de diversos documentals (Cajas destempladas, El tiempo en la maleta, Un taller con mucha luz), i ha col·laborat en alguns altres. Columnista durant diversos anys en Diari de Terol, ha publicat sèries d’articles (Miniaturas del 98, Las bugonias) en aquest periòdic i en revistes especialitzades. Des de fa set anys escriu el blog Bernardinas, dedicat fonamentalment a temes literaris.

També està oberta ja l’edició del Premi de Novel·la Curta Maestrazgo 2013, i el termini de presentació d’originals finalitza el 30 d’abril.

Més informació: | |